Σχεδόν δύο χρόνια μετά από τις εθνικές εκλογές του Ιουλίου, η ΝΔ δείχνει ικανή να διαψεύσει τον κανόνα που θέλει όλες τις κυβερνήσεις να βιώνουν μία κάμψη στο μέσο της θητείας του.

Οι έρευνες κοινής γνώμης των τελευταίων μηνών καταγράφουν καθαρό προβάδισμα του κυβερνώντος κόμματος έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σε αριθμούς μάλιστα που υπερβαίνουν τα εκλογικά του ποσοστά του. 

Παρά όμως την  καλή εικόνα, η κυβέρνηση  εδώ και περίπου 100 μέρες δέχεται “δημοσκοπικά” χτυπήματα εξαιτίας της πανδημίας, κάτι που αποτυπώθηκε και στα δημοσκοπικά ποσοστά της.

Το τελευταίο διάστημα μάλιστα η κάμψη αυτή έφτασε σχεδόν τις δύο μονάδες. Αυτά τα ευρήματα προβλημάτισαν αρχικά στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού που ασχολούνται με τις τάσεις και τις δημοσκοπήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Στην συνέχεια αν και κανείς δεν το παραδέχθηκε δημόσια, στο πρωθυπουργικό γραφείο σήμανε συναγερμός, προκειμένου η κάμψη να διακοπεί και η όλη κατάσταση να μην ξεφύγει.  Περίπου δύο μήνες μετά λοιπόν, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που διενεργούνται (φανερές και κρυφές) το τελευταίο διάστημα η εικόνα μοιάζει να αλλάζει. Η πτωτική τάση που καταγράφηκε από το τέλος Φεβρουαρίου ανακόπτεται. Σε όλες τις έρευνες που διενεργήθηκαν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου η εικόνα της κυβέρνησης δείχνει να παρουσιάζει θετική μεταβολή. Η ψαλίδα στην πρόθεση ψήφου ανοίξει και πάλι για την ΝΔ, με την ίδια εικόνα να απεικονίζεται και στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία. 

Σε ένα κρίσιμο διάστημα  , όπως είναι το μέσο της κυβερνητικής θητείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει όχι μόνο δημοσκοπική αντοχή αλλά θεωρείται ότι είναι μακράν καλύτερος πρωθυπουργός από τον προκάτοχο του, όπως παρουσιάζει για παράδειγμα η δημοσκόπηση της Marc για το πρώτο θέμα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου , αν και επισήμως αποφεύγουν να σχολιάσουν τις έρευνες, δεν κρύβουν την ικανοποίηση τους για το κλίμα που δείχνει να διαμορφώνεται.