Μαξίμου: Το σχέδιο Μητσοτάκη για το δεύτερο εξάμηνο του 2021

Συνεχείς είναι οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου με κεντρικό θέμα τις επόμενες κινήσεις στην πολιτική σκακιέρα. Το βλέμμα όλων είναι πλέον στραμμένο στο δεύτερο μισό του 2021 όταν και η εκτίμηση που υπάρχει στην κυβέρνηση είναι ότι θα πρόκειται για την περίοδο αντεπίθεσης της ΝΔ.

Μπορεί λοιπόν πρώτη προτεραιότητα αυτή την στιγμή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι η διαχείριση της πανδημίας στο Μαξίμου όμως προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα, όταν και εκτιμούν ότι το «ελατήριο» της οικονομίας θα εκτιναχθεί. 

Ήδη ο πρωθυπουργός φροντίζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να στέλνει τα κατάλληλα βήματα προς την κοινωνία, φτιάχνοντας το έδαφος για τους κανόνες της νέου «πολιτικού παζλ».

Βασικό χαρακτηριστικό του νέου σκηνικού, θα είναι η λογική της γρήγορης ανάκαμψης. Αυτό θα αποτελέσει και τον πυρήνα της στρατηγικής του Κυριάκου Μητσοτάκη που ήδη βήμα βήμα επιχειρεί  να επικοινωνήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πρωθυπουργικό γραφείο έχουν αποφασίσει να χρησιμοποιήσουν ως αιχμή του δόρατος πέντε συγκεκριμένους παράγοντες: 

  • Η άμεση αξιοποίηση των κονδυλίων από το ταμείο Ανάκαμψης, μέσα από δράσεις που άπτονται της καθημερινότητας του πολίτη. 
  • Η γρήγορη υλοποίηση των προωθούμενων μεταρρυθμίσεων. 
  • Η στήριξη και ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. 
  • Η βοήθεια στους πολίτες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Με βάση τον παραπάνω σχεδιασμό ο πρωθυπουργός έκανε εκτενείς αναφορές στο υπουργικό συμβούλιο γύρω από τον τομέα της οικονομίας.

Είναι σαφές ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να δώσει προοπτική στην όλη κυβερνητική προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας, μετά την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο λόγω κορωνοϊού.

Μία προσπάθεια η οποία μέσα στους θερινούς μήνες θα ανεβάσει στροφές και από τις αρχές του φθινοπώρου θα αποτελέσει την κυρίαρχη πολιτική πρόταση του Μεγάρου Μαξίμου προς τους πολίτες.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που συνδέουν το νέο αφήγημα Μητσοτάκη με την προσφυγή στις κάλπες στις αρχές του 2022. Σενάριο που επισήμως διαψεύδεται. Μένει αυτό να αποδειχθεί και στην πράξη…