Με τον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες να κυμαίνονται περίπου στις 50.000 και τους θανάτους να πλησιάζουν τις 160.000, πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα λαμβάνουν όλο και πιο σοβαρά μέτρα για να αναγκάσουν την καμπύλη της επιδημίας να πέσει προς τα κάτω. Και όταν αναφέρονται σε μέτρα, εννοούν και μερικά ακραία μέτρα.

Ίσως στο εντυπωσιακότερο παράδειγμα υπέρ των σκληρών μέτρων, το Λος Άντζελες, η αστυνομία ουσιαστικά έκανε ντου σε οικεία στην συνοικία του Μπέβερλι Κρεστ μετά από καταγγελίες από γείτονες σχετικά με τον αριθμό των ανθρώπων που είχαν μαζευτεί εκεί.

Ο τοπικός σταθμός CBSLA έστειλε μάλιστα και ένα ελικόπτερο ειδήσεων – από εκείνα που βιντεοσκοπούν συνήθως τις καταδιώξεις αυτοκινήτων στις μεγάλες εθνικές οδούς – για να μεταδώσει βίντεο από το πάρτι από ψηλά.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σπίτι, διαπίστωσαν πως ήταν γεμάτο με πάνω από 50 άτομα και αφού τους είπαν να αποχωρήσουν, συνέλαβαν τον 34χρονο ιδιοκτήτη. Μαζί με αυτόν, συνελήφθησαν και δύο ακόμα άτομα για αντίσταση κατά της αρχής.

Με όλα τα κλαμπ του Λος Άντζελες να παραμένουν κλειστά, βίλες και πολυτελείς επαύλεις μετατρέπονται σε αυτοσχέδια νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, που όπως είναι λογικό, μαζεύουν μεγάλο αριθμό ατόμων, μικρής κυρίως ηλικίας.

Σε απάντηση για όλα αυτά, ο δήμαρχος της πόλης Έρικ Γκαρσέτι, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη (05/08) ότι εφόσον συνεχίσουν να εκδηλώνονται τέτοια περιστατικά, με επανειλημμένα μεγάλες συγκεντρώσεις, θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε διακοπές ρεύματος και νερού προς τις οικείες αυτές, όπως δήλωσε στο κανάλι στο FOX 11.

«Αυτά τα μεγάλα πάρτι έχουν γίνει ουσιαστικά νυχτερινά κέντρα σε λόφους», είπε ο δήμαρχος του Λ.Α. «Αυτά τα μεγάλα πάρτι είναι ανασφαλή και μπορούν να κοστίσουν εκατοντάδες ζωές»

Εκτός των ιδιωτικών κατοικιών, μεγάλο είναι και το χτύπημα των τοπικών Αρχών και απέναντι στις επιχειρήσεις που παραβιάζουν τους περιορισμούς δημόσιας υγείας της πόλης. Μέχρι το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, έχουν κλείσει 37 εστιατόρια, 22 παντοπωλεία και συνολικά 142 ακόμα καταστήματα για παραβιάσεις των κανόνων περι πανδημίας.

«Από τα τέλη Αυγούστου, θα επιβληθούν πρόστιμα σε επιχειρήσεις που δεν συμμορφώνονται και θα κυμαίνονται από 100 δολάρια για την πρώτη παράβαση έως 500 δολάρια και αναστολή άδειας 30 ημερών για πολλαπλά αδικήματα», συμπλήρωσε ο Γκαρσέτι.