Τη νέα γενιά του Honda HR-V αποκάλυψε η ιαπωνική εταιρία, η οποία θα διατίθεται αποκλειστικά σε υβριδικές εκδόσεις με το προηγμένο σύστημα κίνησης e:HEV της Honda.

Με πιο μινιμαλιστική και «καθαρή» αισθητική σε σχέση με το παρελθόν, η νέα γενιά εναρμονίζεται με την αισθητική ταυτότητα των τελευταίων μοντέλων της εταιρίας.         

Το νέο compact SUV, είναι το τελευταίο βήμα στη δέσμευση της Honda να εξηλεκτρίσει όλα τα mainstream μοντέλα της στην Ευρώπη μέχρι το 2022, ενώ θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη από τα τέλη του 2021.

Δύο ηλεκτροκινητήρες και Magic Seats

Το ισχυρό και άμεσης απόκρισης υβριδικό σύστημα κίνησης e:HEV διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες (στάνταρ, για πρώτη φορά), ενώ το νέο HR-V προσφέρει αποδοτική λειτουργία, εξελιγμένα συστήματα ασφάλειας και προηγμένες τεχνολογίες.

Το νέο HR-V, είναι το επόμενο μοντέλο με το «διακριτικό» e:HEV (hybrid electric vehicle) στη γκάμα της Honda, μετά το ανανεωμένο CR-V και το νέο Jazz που λανσαρίστηκε το 2020.

Επεκτείνοντας την ηλεκτροκίνητη γκάμα της, η Honda πλησιάζει περισσότερο στο στόχο της να εξηλεκτρίσει όλα τα Ευρωπαϊκά mainstream μοντέλα της μέχρι το 2022.

Παρά την μοντέρνα αισθητική του αμαξώματος που σε ορισμένα σημεία παραπέμπει σε coupe, η εξαιρετική ευρυχωρία, πρακτικότητα και λειτουργικότητα του εσωτερικού, έχει παραμείνει ως βασικό χαρακτηριστικό και της νέας γενιάς του συμπαγούς SUV που αποπνέει την αίσθηση στιβαρότητας ενός premium SUV.

Αρκετά μινιμαλιστική είναι η αισθητική και στην καμπίνα, ενώ η αίσθηση ευεξίας και ευρυχωρίας επιτείνεται με ένα νέο σύστημα διάχυσης του αέρα που καθοδηγεί τη ροή δίπλα και πάνω από τους επιβάτες.

Χάρη στην άριστη ενσωμάτωση του συστήματος κίνησης της Honda σε συνδυασμό με την κεντρική διάταξη του ρεζερβουάρ, το νέο HR-V διατηρεί τα ευέλικτα καθίσματα Magic Seats που προσφέρουν δύο δυνατότητες αναδίπλωσης (επίπεδη ή όρθια διάταξη), ανάλογα με τις απαιτήσεις φόρτωσης.

Το νέο HR-V e:HEV θα διατίθεται στην Ευρώπη στα τέλη του 2021