Λύση στο ζήτημα των αμφισβητούμενων οφσάιντ θα δοθεί από τα φετινά play-off του πρωταθλήματος

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ αποφασίστηκε να αγοραστεί η τεχνολογία από την εταιρεία που έχει τα δικαιώματα του VAR

Οι χρόνοι είναι αρκετά πιεστικοί μέχρι να εκπαιδευτούν όλοι οι εμπλεκόμενοι (διαιτητές και τεχνικοί), όμως, αναμένεται να είναι όλα έτοιμα με την έναρξη των play-off στις 7 Μαρτίου

Βέβαια, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα είναι έτοιμες οι διαδικασίες για να δούμε τη γραμμή του οφσάιντ και στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ομοσπονδίας αποφάσισε την προκήρυξη έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για την τροποποίηση του καταστατικού με φόντο τις εκλογές, όπως και η αποστολή αιτήματος στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής για την αύξηση του αριθμού των αγώνων που θα γίνεται χρήση του VAR. 

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΠΟ: 

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας παρόντων του εντεταλμένου εκπροσώπου των FIFA/UEFA κ. Χέμπερτ Χούμπελ, του εκπροσώπου της UEFA κ. Μάριου Γεωργίου και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα την  προκήρυξη έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ε.Π.Ο. στις 27 Μαρτίου 2020 και ώρα 10πμ, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, προκειμένου να τροποποιηθεί το άρθρο 9 του Παραρτήματος Γ’ του καταστατικού της Ομοσπονδίας και οι επικείμενες αρχαιρεσίες να διεξαχθούν έως τις 31 Ιουλίου 2020, όπως έχει συμφωνηθεί με τις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές. Στην ίδια Γενική Συνέλευση θα εκλεγούν νέα αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο.

Ενεκρίθη η πραγματοποίηση προπονητικού camp της Εθνικής Ομάδας των Ανδρών στην Ολλανδία, στο διάστημα 24-29 Μαΐου 2020, στο πλαίσιο του φιλικού αγώνα με τους «Οράνιε» στο Enschede στις 28 Μαΐου, αλλά και της προετοιμασίας της για τους αγώνες του UEFA Nations League, που αρχίζει τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Ενεκρίθη η αποστολή συμπληρωματικού αιτήματος προς το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, με αντικείμενο την αύξηση του αριθμού των αγώνων που προβλέπονται στη σύμβαση του έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Ελληνικού Ποδοσφαίρου με σύγχρονα ψηφιακά μέσα ΤΠΕ» για τη χρήση του συστήματος Video Assistant Referee. Το αίτημα αφορά στους αγώνες της προημιτελικής και ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος και στη διαδικασία πιστοποίησης διαιτητών και γηπέδων.