Ακολουθώντας το πρότυπο της γερμανικής αστυνομίας, η ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με πληροφορίες, προμηθεύεται είκοσι κάμερες υψηλής ευκρίνειας με αντικραδασμικές λαβές και έξι αναμεταδότες εικόνας, ώστε να καταγράφονται πλήρως οι κινήσεις και η επιχειρησιακή τους δραστηριότητα.

Η Ελληνική Αστυνομία αποφασίζει να εξοπλίσει με είκοσι κάμερες υψηλής ευκρίνειας και έξι αναμεταδότες εικόνας στο κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ, τις διμοιρίες των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ», οι διμοιρίες θα καταγράφουν τις κινήσεις των διαδηλωτών και θα μεταδίδουν απευθείας εικόνα σε τυχόν επεισόδια. Ένα άτομο της διμοιρίας θα αναλάβει μάλιστα να κρατάει το κοντάρι με την κάμερα, μηκους 2,5-3 μέτρων.

Η απόφαση για να χρησιμοποιηθούν κάμερες από τα ΜΑΤ είχε ληφθεί από τον Υπουργό προστασίας του Πολίτη τον Δεκέμβριο του 2019 μετά την πολυσυζητημένη επιχείρηση εκκένωσης κτιρίου στο Κουκάκι.

Θυμίζουμε οτι μεταξύ των προτάσεων που έχουν πέσει στο… τραπέζι είναι να υπάρξουν κάμερες στις ομάδες πρώτης γραμμής, δηλαδή σε ΜΑΤΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ, όπως γίνεται στις ΗΠΑ αλλά και στη Γερμανία.