Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αποτελέσει και πάλι το επίκεντρο του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού, έπειτα από 8 χρόνια απουσίας, με το Ράλι Ακρόπολις του 2021 να αποκτάει «σχήμα» και, μάλιστα, με αρκετές εκπλήξεις όπως ανακοινώθηκε στην επίσημη παρουσίαση στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Μία από αυτές, η αναμενόμενα εντυπωσιακή σούπερ ειδική «Cosmote 5G Athens Stage», που πρόκειται να διοργανωθεί στο κέντρο της Αθήνας με μήκος περίπου 1 χιλιόμετρο.

Η «Athens City Stage» θα ακολουθήσει μετά την τελετή εκκίνησης που θα γίνει κάτω από την Ακρόπολη και θα φέρει τα «θηρία» του WRC σε ορισμένους από τους κεντρικότερους δρόμους της πρωτεύουσας, με αποκορύφωμα το πέρασμα των αγωνιστικών αυτοκινήτων εμπρός από την Πλατεία Συντάγματος!

Ένα πραγματικό υπερθέαμα όπως τόνισε και ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης που «…θα ταξιδέψει την εικόνα της χώρας μας απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλο τον κόσμο».

Οι εικόνες της χώρας μας από Αθήνα και τις τρεις αγωνιστικές μέρες στα βουνά της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας, είναι σίγουρα η καλύτερη προβολή της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο, γεγονός που αναγνωρίζεται και από τον ΕΟΤ, που στηρίζει έμπρακτα τον Ράλι Ακρόπολις.

Στην επίσημη παρουσίαση του «EKO ACROPOLIS RALLY OF GODS» που είναι η επίσημη ονομασία του, αποκαλύφθηκε και το νέο λογότυπο, που αντλεί το σχήμα του από έναν συνδυασμό των γραμμάτων «A» και «R».

Το πρόγραμμα και οι ειδικές

Το Ράλι Ακρόπολις, έπειτα από οκτώ χρόνια και έχοντας προσαρμοστεί στις προσταγές της εποχής, θα φέρει και πάλι στη χώρα τους πρωταγωνιστές του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι. Από τις 9 έως και τις 12 Σεπτεμβρίου, αγωνιζόμενοι, oμάδες, εκπρόσωποι Τύπου και θεατές θα ζήσουν τη μοναδική εμπειρία του εμβληματικού αγώνα, που για την επιστροφή του στο ημερολόγιο της FIA σχεδιάστηκε βάσει των χαρακτηριστικών που τον έχουν αναδείξει σε έναν από τους σπουδαιότερους του είδους.

Απαιτητικός, με μια διαδρομή σχεδόν 300 αγωνιστικών χιλιομέτρων, σκληρός, με ειδικές διαδρομές που φημίζονται για τον δύσκολο χαρακτήρα τους, έτοιμος να «ταξιδέψει» μοναδικές εικόνες της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο, με ένα σχεδιασμό που θα φέρει κάθε εμπλεκόμενο από το κέντρο της Αθήνας μέχρι την Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα.

Η σημαία της εκκίνησης του 9ου γύρου του Πρωταθλήματος θα πέσει κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, με την εικόνα των πλέον σύγχρονων αγωνιστικών αυτοκινήτων κάτω από το πιο αναγνωρίσιμο μνημείο της χώρας, να ταξιδεύει σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Οι επόμενες τρεις ημέρες θα οδηγήσουν τα πληρώματα αρχικά νότια, προς την Πελοπόννησο, και ειδικότερα προς τη βραβευμένη από το κοινό του WRC ειδική διαδρομή Άγιοι Θεόδωροι και στην ε.δ. Λουτράκι, που και πάλι θα φέρει την ομώνυμη πόλη στο επίκεντρο του θεσμού.

Η συνέχεια θα δοθεί στις ε.δ. Θήβα και Ελάτεια, ενώ οι επόμενες δύο ημέρες θα αποτελέσουν αποκλειστικά «υπόθεση» της κεντρικής Ελλάδας, όπου και το επίκεντρο του αγώνα (Λαμία), με τη σκυτάλη πλέον να παίρνουν κάποιες ειδικές διαδρομές ταυτόσημες του αγώνα, όπως είναι η Παύλιανη, οι Βωξίτες, το Ελευθεροχώρι και για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του αγώνα ο Ταρζάν!

Στην ιστοσελίδα του αγώνα, www.acropolisrally.gr, που στο εξής θα εμπλουτίζεται με κάθε σχετικό νέο, έχει αναρτηθεί το έντυπο Rally Guide 1, με όλες τις αρχικά απαραίτητες πληροφορίες για αγωνιζόμενους, Μέσα, αλλά και θεατές.

Δείτε ολόκληρη την επίσημη παρουσίαση που έγινε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος