Με... το ένα πόδι εκτός Αυστραλίας ο Τζόκοβιτς - Ετοιμάζει έφεση | 1234

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας

Έφεση αναμένεται να ασκήσουν οι δικηγόροι του Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά την ακύρωση της βίζας του από τον υπουργό Μετανάστευσης της Αυστραλίας. Η ακύρωση της βίζας του Σέρβου τενίστα συνεπάγεται την απέλασή του από τη χώρα και την απαγόρευση εισόδου του σε αυτή για τα επόμενα τρία χρόνια. Το γεγονός αυτό σίγουρα θα είναι σοβαρό πλήγμα για τον «Νόλε» που δεν θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το τρόπαιο του Australian Open.

Παρά το γεγονός ότι δεν είχε ξεκαθαρίσει ότι αν ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα λάβει μέρος ή όχι στο τουρνουά, συμπεριλήφθηκε χθες κανονικά στην κλήρωση.

Από τη μεριά του, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, σχολίασε την απόφαση για εκ νέου ακύρωση της βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς, που φέρνει τον Σέρβο τενίστας ξανά σε θέση απέλασης.

«Κατανοώ ότι μετά από προσεκτική εξέταση, ο υπουργός έλαβε μέτρα για την ακύρωση της βίζας του κ. Τζόκοβιτς για λόγους υγείας και καλής τάξης, με βάση ότι ήταν προς το δημόσιο συμφέρον να γίνει κάτι τέτοιο.

Αυτή η πανδημία ήταν απίστευτα δύσκολη για κάθε Αυστραλό, αλλά έχουμε μείνει μαζί και σώσαμε ζωές και τα προς το ζην.

Μαζί πετύχαμε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας, τις ισχυρότερες οικονομίες και τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στον κόσμο.

Οι Αυστραλοί έχουν κάνει πολλές θυσίες κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας και δικαίως αναμένουν ότι το αποτέλεσμα αυτών των θυσιών θα προστατευθεί. Αυτό κάνει ο Υπουργός λαμβάνοντας αυτή τη δράση σήμερα.

Οι ισχυρές μας πολιτικές προστασίας των συνόρων έχουν κρατήσει τους Αυστραλούς ασφαλείς, πριν από τον COVID και τώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Λόγω των αναμενόμενων εν εξελίξει νομικών διαδικασιών, δεν θα δώσω κανένα περαιτέρω σχόλιο».