«Αυγή»: Χαμός στα social media – «Την έκλεισε η Χούντα το 1967 και ο Κασσελάκης το 2024»

Καταιγισμό αναρτήσεων έχει προκαλέσει η είδηση της αναστολής της καθημερινής κυκλοφορίας της εφημερίδας «Αυγή»

Avgi

Χαμός στα σόσιαλ μίντια αλλά και ανάμεσα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά την είδηση της αναστολής της καθημερινής κυκλοφορίας της εφημερίδας «Αυγή».

Η δυσάρεστη εξέλιξη για μια από τις πιο ιστορικές εφημερίδες που κυκλοφορούν στη χώρα, προκαλεί ήδη αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αρκετά στελέχη του κόμματος να αφήνουν αιχμές για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη.

Η πλέον έντονη αντίδραση ήρθε από τον πρώην γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Πουλάκη, ο οποίος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξομοίωσε την απόφαση Κασσελάκη με την απόφαση της Χούντας των Συνταγματαρχών το 1967!

«Την ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς «Η Αυγή» την έκλεισε η Χούντα το 1967 και ο Κασσελάκης το 2024» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ευθύνες στην ηγεσία του κόμματος για το κλείσιμο της Αυγής αλλά και στα αδιάφορα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτει η γνωστή συγγραφέας Μάρω Δούκα.

«Κινδυνεύει το Κόκκινο, κινδυνεύει και η ημερήσια Αυγή… Ας είναι καλά οι αρχηγοί, οι υπεύθυνοι ας είμαστε καλά και εμείς οι αδιάφοροι» έγραψε στην ανάρτησή της.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον υπό χρεοκοπία» έγραψε και ο ένθερμος υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη Νίκος Μωραίτης σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ. Ο στιχουργός προεξοφλεί μάλιστα ότι ο Κασσελάκης δεν υπάρχει περίπτωση να τα καταφέρει να σταθεί όρθιος…

Με την ανάρτηση του πρωτοσέλιδου της Αυγής για την αιματοβαμένη Πρωτομαγιά του 1953 αντέδρασε η βουλευτής του κόμματος Έλενα Ακρίτα. «Κλείνει το καθημερινό φύλλο της Αυγής, από σήμερα η ενημέρωση πέφτει ακόμα πιο χαμηλά. Μέχρι να πιάσει πάτο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τη θλίψη του για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της Αυγής εκφράζει και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Θ. Μαργαρίτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κλείσιμο της ημερήσιας Αυγής έγινε από το απόγευμα της Τρίτης πρώτο trend στην πλατφόρμα Χ, πρώην  Twitter.

«Τι να την κάνεις την Αυγή όταν μπορείς να φωτογραφίζεσαι σε lifestyle περιοδικά φλεξάροντας σπίτια, αμάξια, σύζυγο και γυμναστήριο;» έγραψε ο χρήστης Georghy Zhukov.

Ο Νίκος Καρανίκας προτίμησε το Facebook όπου υποστήριξε ευθέως ότι το κλείσιμο της εφημερίδας ήταν αναπόφευκτο… αποφεύγοντας οποιαδήποτε αιχμή σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ανέφερε:

«Αυγή και Δύση
Αν δεν έβγαινε δημόσια ανακοίνωση ότι κλείνει το καθημερινό φύλο της Αυγής, το πιο πιθανό είναι να το καταλάβαιναν μόνο τα 480 άτομα που την έπαιρναν καθημερινά. Και από αυτά τα 480 φύλα ας σκεφτούμε ποσα φύλα είναι αυτά που αγοράστηκαν από ΜΜΕ και υπηρεσίες για την αξιοποίηση – διασταύρωση της ενημέρωσης.
Πικρή αλήθεια»

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν