Γιάμαλη: «Είδηση δεν είναι οι καριέρες, είδηση είναι οι ζωές και η κακοποίηση»

Στα όσα είπαν ο Αλέξης Κούγιας και η Ζήνα Κουτσελίνη για την υπόθεση Λύτρα αναφέρθηκε η Δημοσιογράφος – Δείτε βίντεο

Giamali

Με ιδιαίτερα δηκτικό τρόπο σχολίασε η Αναστασία Γιάμαλη το βράδυ της Τρίτης 18/6 μέσα από την εκπομπή της στο Kontra Channel τις δημόσιες τοποθετήσεις του Αλέξη Κούγια και της Ζήνας Κουτσελίνη για την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα.

«Πίσω από κλειστές πόρτες, στις λιγότερο λαμπερές γειτονιές, γυναίκες της διπλανής πόρτας που δεν έχουν απασχολήσει ποτέ τη δημοσιότητα με την οικογενειακή τους ευτυχία ή την επαγγελματική τους επιτυχία, κακοποιούνται και δεν πηγαίνουν ποτέ σε κάποια κλινική παρά μόνο όταν είναι αργά» είπε η Αναστασία Γιάμαλη.

«Σε καμία περίπτωση αυτές οι κακοποιητικές, εγκληματικές συμπεριφορές που δε γνωρίζουν τάξη, εθνικότητα ή θρησκεία, δε μπορούν να χαρακτηρίζονται αντρίκιες αν τις παραδεχτούν οι δράστες, όπως ισχυρίστηκε σήμερα γνωστός ποινικολόγος. Στερεότυπα που θέλουν αυτή τη μάτσο συμπεριφορά ανδρών που δεν κλαίνε, των ανδρών που παραδέχονται το λάθος τους, και αφού το παραδέχτηκαν δε πρέπει να υπάρξουν συνέπειες γιατί έριξαν τα μούτρα τους. Των ανδρών που θα κάνουν το κέφι τους γιατί φέρνουν τα λεφτά στο σπίτι. Ήταν ασκούμενή του, είπε μάλιστα ο ίδιος. Και από την άλλη, των ανδρών που αν είναι γκέι δε δικαιούνται να μιλούν, όπως είπε για τον κύριο Κασσελάκη, είναι στερεότυπα για τις ελληνικές ταινίες του 60, όχι για σήμερα. Νιώθω πραγματικά ανακούφιση που η συγκεκριμένη γυναίκα επέζησε της ακραίας έμφυλης βίας που υπέστη γιατί πήγε εγκαίρως στο νοσοκομείο και γιατί μετά, ως δικηγόρος εκφράστηκε με τρόπο άρτιο και στοιχειοθέτησε την ανάγκη προστασίας της. Είναι άλλωστε συνήγορος στη στέγη κακοποιημένων γυναικών. Ήξερε να ζητήσει περιπολικό έξω από το σπίτι, ήξερε να ζητήσει Panic button, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες το χτύπησε για άλλο λόγο. Είναι τόσα περισσότερα εκείνα στα οποία δεν έχουν πρόσβαση άλλες πολλαπλά ευάλωτες γυναίκες» πρόσθεσε.

«Και κάτι ακόμα, αρκετά με την εξωτικοποίηση της έμφυλης κακοποίησης που αναδεικνύει κάθε αιματηρή λεπτομέρεια σε μια χώρα που μετρά 34 καταγγελίες τη μέρα για ενδοοικογενειακή κακοποίηση σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. Τίποτα το εξωτικό, τίποτα το ξένο δεν υπάρχει σε αυτή την υπόθεση. Ήταν υποχρέωση της πολιτείας να μας προσέχει και να μας στηρίζει όλες με τρόπο ισότιμο και ανάγκες σχεδιασμένες για τις περισσότερο ευάλωτες. Τα λέω αυτά γιατί για πολλοστή φορά έχουμε μπερδευτεί στη δημόσια σφαίρα για το τι λέγεται και τι όχι και το ποια είναι η είδηση τελικά. Η είδηση δεν είναι οι καριέρες, η είδηση είναι οι ζωές και η κακοποίηση» κατέληξε η δημοσιογράφος.
 

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν