«Στο Κόκκινο»: Την επιστροφή της Ευγενίας Λουπάκη ζητούν οι εργαζόμενοι

Όπως έγινε γνωστό στις 9 Δεκεμβρίου, η Ευγενία Λουπάκη αποφάσισε να αποχωρήσει από το ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ μετά από 19 χρόνια

Την επιστροφή της δημοσιογράφου Ευγενίας Λουπάκη στο πρόγραμμα του σταθμού ζητούν οι εργαζόμενοι “Στο Κόκκινο”, μετά τη συνεδρίαση της συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι είχε ζητηθεί η απόλυσή της για ένα σχόλιο για τον Κασσελάκη και τη σκυλίτσα του με βάση φωτογραφίες που είχαν κυκλοφορήσει ετεροχρονισμένα, χωρίς να το προσδιορίσει, από γνωστό πρακτορείο.

Ειδικότερα, ο νέος διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού, Αδάμ Γιαννίκος ζήτησε την απόλυσή της, κάτι που όμως αποφεύχθηκε χάρη στην παρέμβαση του διευθυντή του γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλη Καπνισάκη.

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibW9iaWxlX2Jhbm5lciBiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCgkJCTxkaXYgaWQ9J3ZyYWRpbmlfUFInIGNsYXNzPSJiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCiAgPHNjcmlwdD4NCiAgICBnb29nbGV0YWcuY21kLnB1c2goZnVuY3Rpb24oKSB7IGdvb2dsZXRhZy5kaXNwbGF5KCd2cmFkaW5pX1BSJyk7IH0pOw0KICA8L3NjcmlwdD4NCjwvZGl2PgkJCTwvZGl2Pg==

Οπως έγινε γνωστό στις 9 Δεκεμβρίου, η Ευγενία Λουπάκη αποφάσισε να αποχωρήσει από το ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ μετά από 19 χρόνια.

«Θεωρούμε εξαιρετικά προβληματικό να επιτίθεται η διεύθυνση του σταθμού από τον αέρα σε εργαζόμενους/ες του σταθμού ονομαστικά, δίνοντας στη δημοσιότητα προσωπικά τους δεδομένα» τονίζουν στη συνέχεια στην ανακοίνωσή τους.

Όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να δεχθούν «απολύσεις ή απομακρύνσεις εξαιτίας αναρτήσεων στα social media», ενώ παράλληλα ζητούν από όλους να αποφεύγουν «τοξικές εντάσεις που φέρνουν το Κόκκινο στη δημοσιότητα για τους λάθος λόγους».

Αναλυτικά η απόφαση της συνέλευσης των εργαζομένων

«Η συνέλευση των εργαζομένων στον 105.5 Στο Κόκκινο που συνεδρίασε την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, έλαβε ομόφωνα τις ακόλουθες αποφάσεις:

1. Οι εργαζόμενοι/ες στον 105.5 Στο Κόκκινο δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να δεχθούμε απολύσεις ή “απομακρύνσεις” εξαιτίας αναρτήσεων στα social media. Το τι γράφει ο καθένας/ καθεμία στα κοινωνικά δίκτυα δεν μπορεί να ελέγχεται και να εγείρει ποινές ή απειλές για τη δουλειά του. Πολλώ δε μάλλον, όταν αναφερόμαστε σε μια ανάρτηση που διορθώθηκε όταν επισημάνθηκε ότι είναι ανακριβής.

2. Θεωρούμε εξαιρετικά προβληματικό να επιτίθεται η διεύθυνση του σταθμού από τον αέρα σε εργαζόμενους/ες του σταθμού ονομαστικά, δίνοντας στη δημοσιότητα προσωπικά τους δεδομένα.

3. Δεν δεχόμαστε την “υποχρεωτική άδεια” ως μέσο διευθέτησης ή “συμμόρφωσης” των εργαζομένων που για οποιονδήποτε λόγο ενόχλησαν την διοίκηση του σταθμού.

4. Δεν νιώθουμε καθόλου ασφαλείς ότι τέτοιες στάσεις δεν πρόκειται να επαναληφθούν και στο μέλλον.

5. Ζητάμε την επιστροφή της συναδέλφισσας Ευγενίας Λουπάκη στο πρόγραμμα του σταθμού, στην ώρα της εκπομπής της και την αποκατάσταση της επαγγελματικής της αξιοπρέπειας.

6. Ζητάμε να μην εκτοξεύονται μεγαλοστομίες και δελτία τύπου που αναφέρονται σε εργαζόμενους, από άτομα που αγνοούν την λειτουργία και βασικά ζητήματα του σταθμού. Πόσο μάλλον όταν αυτά ζητούν και δίνουν πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων, συμβάλλοντας στην επιπλέον στοχοποίηση των εργαζομένων.

7. Οι εργαζόμενες/οι στον 105.5 Στο Κόκκινο, εδώ και 17 χρόνια, υπηρετούμε αταλάντευτα μια δημοσιογραφία στο πλευρό της κοινωνίας, των κινημάτων, των θυμάτων και των αδύναμων, σεβόμενες/οι τις αποχρώσεις και τις ιδιαιτερότητες. Καταφέραμε να το κάνουμε καλά αυτό ενωμένες/οι και με γνώμονα την δεοντολογία και την αξιοπρέπεια. Ζητάμε από όλους να μας αφήσουν να συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο, αποφεύγοντας τοξικές εντάσεις που φέρνουν το Κόκκινο στην δημοσιότητα για τους λάθος λόγους.

8. Προκηρύσσουμε νέα συνέλευση των εργαζομένων (ΕΣΗΕΑ – ΕΠΗΕΑ) στον σταθμό την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου και ζητάμε από τα σωματεία μας να την καλύψουν».

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν