Οι ανθρώπινες ιστορίες, μπορούν να είναι τρυφερές, σκληρές, μεγαλειώδεις μα πάνω απ’ όλα αληθινές. Κάθε Δευτέρα, στις 23:10 στο MEGA, η δημοσιογράφος Δώρα Αναγνωστοπούλου και η ομάδα της, θα δίνουν βήμα σε ανθρώπους που έχουν να διηγηθούν κάτι που θα προβληματίζει, θα συγκινεί και θα αφυπνίζει. Θα θυμίζει, πιθανότατα πολλές φορές δικά μας βιώματα.

Στο πρώτο επεισόδιο, το “MEGA STORIES” ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη, για να συναντήσει την «ασθενή μηδέν» της πανδημίας του κορωνοϊού. Η εκπομπή επισκέπτεται το ΑΧΕΠΑ στη συμπρωτεύουσα και τον Ευαγγελισμό στην Αθήνα, προκειμένου να καταγράψει τη μάχη που δίνουν το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Αφουγκράζεται τους προβληματισμούς, τους φόβους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν την ώρα του καθήκοντος, παρατηρώντας ταυτόχρονα και την ελπίδα που διαγράφεται στο χαμόγελό τους, την οποία μοιράζονται με τους ασθενείς.

Η κάμερα της εκπομπής συναντά ανθρώπους που εξομολογούνται με συγκλονιστικό τρόπο πώς βίωσαν αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους αντιμετωπίζουν με επιφυλακτικότητα την ύπαρξη του ιού. Η Covid – 19 είναι η ασθένεια που προκαλεί ένας άγνωστος και γι’ αυτό πανίσχυρος ιός, όπως άλλωστε μαρτυρούν οι έγκριτοι επιστήμονες που εμπλέκονται συστηματικά στην μελέτη του και μιλούν στη Δώρα Αναγνωστοπούλου.

Οι ιστορίες της νέας εκπομπής του Mega θα είναι ιστορίες προβληματισμού, αισιοδοξίας, αλληλεγγύης και αγάπης, ιστορίες που προκύπτουν από έρευνα και κάποιες από την καρδιά και το συναίσθημα.