Το Darkweb είναι η μια άλλη πλευρά του διαδικτύου, ιδιαιτέρως σκοτεινή καθώς μέσα σε αυτό πραγματοποιούνται κατα κύριο λόγο εγκληματικές πράξεις. Μάλιστα, εν μέσω πανδημίας οι επιτήδειοι λύνουν και δένουν εις βάρος αθώων πολιτών που πέφτουν θύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν επιτήδειοι φαίνεται πως έχουν στήσει ένα δίκτυο παράνομης πώλησης «εμβολίων», έναντι εξωφρενικών τιμών.

«Φάρμακα και Εμβόλια για τον κορωνοϊό. Προμηθευτείτε προστασία και θεραπεία για τον κορωνοϊό τώρα».

Αυτός είναι ο τίτλος στην αρχική σελίδα που φιλοξενείται στο σκοτεινό διαδίκτυο και εκεί μπορεί να βρει κανείς πληροφορίες, οδηγίες και να δώσει στοιχεία παράδοσης των εμβολίων.

Οδηγίες για την παραγγελία εμβολίου και φαρμάκων για τον κορωνοϊό από το Ινστιντούτο ιολογίας της Ουχάν. Αφού λάβουμε τις πληροφορίες από εσάς θα αποφασίσουμε την δοσολογία που θα σας στείλουμε σε ασφαλή συσκευασία.

Στις αγγελίες μάλιστα η μάρκα και ο τύπος των εμβολίων συνήθως δεν προσδιορίζονται.

Τα bitcoin μάλιστα αποτελούν την πιο διαδεδομένη μορφή «κρυπτονομισμάτων» που διακινούνται διαδικτυακά, καθώς εξυπηρετούν ιδιαίτερα στις ανώνυμες πληρωμές και με αυτό τον τρόπο

Οι επιτήδειοι μάλιστα φαίνεται πως έχουν προχωρήσει ακόμα πιο μακριά καθώς πληροφορίες θέλουν να φιλοξενούνται στο dark web μέχρι και ηλεκτρονικές αγγελίες ψεύτικων καρτών εμβολιασμού.