Εκτεταμένη έρευνα σε βάθος 12 χρόνων έχει ξεκινήσει ήδη η Διεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, για τη δράση του 74χρονου κατηγορούμενου ως παιδεραστή, ιδρυτικού μέλους κολυμβητικού συλλόγου της Αττικής, που αποκαλύφθηκε από δύο πρώην αθλήτριες.

Ο 74χρονος προπονητής κολύμβησης συνελήφθη και ήδη προφυλακίστηκε, με τις κατηγορίες πως ασελγούσε για δύο χρόνια στις 10χρονες τότε αθλήτριες, εκμεταλλευόμενος τη θέση του και την εμπιστοσύνη που του είχαν οι γονείς τους. Μάλιστα αναμένεται να ζητηθεί από τον αρμόδιο Εισαγγελέα και η δημοσιοποίηση των στοιχείων του και της φωτογραφίας του.

Σοκάρουν οι περιγραφές των ανηλίκων

Οι δύο 17χρονες σήμερα κοπέλες είχαν πέσει θύματα του τη διετία 2013–2015. Ο 64χρονος τότε προπονητής συμμετείχε σε όλες τις δραστηριότατες του συλλόγου μέχρι και στις προπονήσεις. Οι περιγραφές που έδωσαν στους αστυνομικούς οι δύο συναθλήτριες είναι σοκαριστικές. Ο δράστης μιλούσε σε όλες τις ανήλικες αθλήτριες με χυδαίο σεξουαλικό τρόπο, έμπαινε μαζί τους με μαγιό στην πισίνα και τις ακουμπούσε, και τις καλούσε στο σπίτι του για να παρακολουθήσουν ταινίες πορνό. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ζούσε μόνος του, γιατί ήταν χωρισμένος, και έχει δύο παιδιά που έχουν κάνει τις δικές τους οικογένειες.

Στις περιπτώσεις των δύο κοριτσιών που τον κατήγγειλαν, την πρώτη την είχε παρασύρει αρκετές φορές στο σπίτι του και αφού την έβαλε να παρακολουθήσει ταινίες παιδικής πορνογραφίας ασέλγησε σε αυτή. Μάλιστα επειδή είχε την εμπιστοσύνη της οικογένειας της, προσφέρονταν να τη μεταφέρει αυτός από το κολυμβητήριο στο σπίτι της και στη διαδρομή την παρέσερνε στο διαμέρισμά του. Η κόλαση για την ανήλικη κοπέλα συνεχίστηκε για δύο ολόκληρα χρόνια.

Αντίστοιχη προσπάθεια έγινε και με τη δεύτερη κοπέλα που τον κατήγγειλε, την οποία και αυτή την μετάφερε πολλές φορές με το αυτοκίνητό του, της άνοιγε συνεχώς συζητήσεις σεξουαλικού περιεχομένου και προσπαθούσε να την πείσει να τον ακολουθήσει στο διαμέρισμά του.

Μετά την προφυλάκιση του στις φυλακές της Τρίπολης, οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, ξεκινούν έναν μαραθώνιο έρευνας, βάση των στοιχείων που ήδη έχουν στη διάθεσή τους από τις δύο αθλήτριες που βρήκαν το θάρρος να τον καταγγείλουν. Όπως τους είπαν οι δύο 17χρονες σήμερα κοπέλες, ο τρόπος που μιλούσε σε αυτές και που τις προσέγγισε, ήταν πανομοιότυπος με τον τρόπο που μιλούσε και φερόταν σε όλες τις ανήλικες κολυμβήτριες.

«Αν χρειαστεί θα μιλήσουμε σε μία προς μία στις αθλήτριες που πέρασαν από τον συγκεκριμένο Κολυμβητικό Σύλλογο τα τελευταία 12 χρόνια, προκειμένου να ανακαλύψουμε οποιοδήποτε ανήλικο παιδί έπεσε θύμα του και για οποιονδήποτε λόγο δεν έχει βρει το κουράγιο να τον καταγγείλει» ανέφερε στο Sputnik αξιωματικός της αστυνομίας που συμμετέχει στις έρευνες.

Προς αυτή την κατεύθυνση είναι και το αίτημα που σύμφωνα με πληροφορίες θα υποβληθεί στην Εισαγγελία για δημοσιοποίηση των στοιχείων του 74χρονου παιδεραστή.