Ολοένα και μεγαλύτερη γίνεται η πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας και για αυτόν τον λόγο εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί καθώς και πολιτική και στρατιωτική κατασκήνωση. Στο σημείο μεταβαίνει ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Συγκεκριμένα, κινητοποιήθηκαν 37 πυροσβέστες με 13 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων, δύο αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Πηγή: korinthosnews

Σημειώνεται ότι το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Η φωτιά κατακαίει κοντά στο στρατόπεδο, όπου βρίσκονται αποθήκες πυρομαχικών του στρατού.

Πηγή: korinthostv

Τρεις οικισμοί και μία κατασκήνωση, που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς στις Κεχριές Κορινθίας, έχουν εκκενωθεί, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος.

Πηγή: korinthostv

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι και Δήμες έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία, αλλά και δικά τους μέσα, σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή. Επίσης, σε ασφαλές μέρος έχουν μεταφερθεί και τα παιδιά που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση που λειτουργεί στην περιοχή.

Πηγή: korinthostv

Ο κ. Νανόπουλος τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η πυρκαγιά δεν απείλησε την κατασκήνωση, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από σπίτια που βρίσκονται κοντά στο πύρινο μέτωπο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φλόγες σε ορισμένα σημεία -στους οικισμούς πάνω από τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης- είναι μόλις 100 μέτρα από τα σπίτια.