Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Ιουλίου σε δασική έκταση στην περιοχή Πούντα-Ζέζα του Λαυρίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, δεν ελλοχεύει, τουλάχιστον έως αυτή την ώρα, κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Βραδυνής, η φωτιά έχει ξεσπάσει κοντά στην ΕΒΟ, στο δρόμο προς το Σούνιο.

Προληπτικά εκκενώθηκαν τέσσερις οικισμοί (Αγριλέζα, Καμάριζα, Άγιος Γεράσιμος και Σούνιο) και μία κατασκήνωση της περιοχής ενώ στο σημείο μετέβη και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα παιδιά που είναι στην κατασκήνωση που βρίσκεται στον χώρο απομακρύνονται και οδηγήθηκαν στην πλευρά της θάλασσας.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ σε λίγο πρόκειται να ενισχυθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις με δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Παράλληλα, ενισχύονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή Πούντα- Ζέζα, όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά το μεσημέρι. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση, αυτή την ώρα επιχειρούν 49 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συντρέχουν δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ