Απίστευτη κίνηση επικρατεί στη λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας, λόγω των έργων του «Μεγάλου Περιπάτου». Η κυκλοφοριακή συμφόρηση εκτείνεται μέχρι και τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Παρ όλα αυτά, στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος επικρατεί ηρεμία, με την κίνηση να είναι όχι απλά κανονική, αλλά αραιή. Σημειώνεται ότι στο σημείο βρίσκονται αρκετοί τροχονόμοι, οι οποίοι ρυθμίζουν την κίνηση.

Οι πιο πρόσφατος εργασίες έγιναν στο κάτω τμήμα της πλατείας και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των οδών Σταδίου και Καραγιώργης Σερβίας και στη διασταύρωση των οδών Φιλελλήνων και Μητροπόλεως. Οι παρεμβάσεις έχουν ως σκοπό τη δημιουργία περαιτέρω χώρου για πεζούς στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας.

Κάπως έτσι, θα δημιουργηθούν τρεις λωρίδες κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα και μία λωρίδα κυκλοφορίας για την αποκλειστική κίνηση των λεωφορείων και των τρόλεϊ. Ταυτόχρονα, ανάμεσα στις οδούς Ερμού και Μητροπόλεως θα δημιουργηθεί ειδικό χώρος, με σκοπό να σταθμεύουν τα λεωφορεία.

Πάντως, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν οι οδηγοί, ο Δήμος Αθηναίων προτείνει εναλλακτικές διαδρομές. Για την ακρίβεια, όσοι κινούνται από τις βορειοδυτικές περιοχές με κατεύθυνση την Ομόνοια, την Πατησίων και την Κυψέλη, καλούνται να επιλέξουν τη διέλευση μέσω της Ακαδημίας, της διαδρομής Πειραιώς–Χαμοστέρνας–Καλλιρρόης και της Αλεξάνδρας.

Επίσης, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αναμένεται να εφαρμοστούν στο κέντρο της Αθήνας και το πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου. Το προηγούμενο διάστημα, αντίστοιχες παρεμβάσεις έγιναν και στις οδούς Βασιλίσσης Όλγας, Πανεπιστημίου και Ηρώδου Αττικού.

Όσον αφορά στις λεωφορειο-λωρίδες θα ενεργοποιηθούν σύντομα, όταν η κυκλοφορία προσαρμοστεί στις νέες ρυθμίσεις, παράλληλα με τη λειτουργία πολλών νέων οργανωμένων χώρων και θέσεων αναμονής ταξί.