Lockdown: Την Τετάρτη η κρίσιμη συνεδρίαση της Επιτροπής - Οριακό το Πάσχα

Μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια επίρριψης λάσπης συγκεκριμένα προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη βλέπουν στο Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη.

Τα βέλη στρέφονται προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τα ΜΜΕ επιρροής του όπου με χονδροειδή fake news που διακινούν προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την υπόθεση για πολιτικούς σκοπούς. Μάλιστα ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας ξέσπασε στο Twitter.

«Αρκετά πια με τη λάσπη: Ο Λιγνάδης δεν ήταν φίλος του Πρωθυπουργού. Τον γνώριζε μόνο από παραστάσεις που είχε παρακολουθήσει. Αλλο χονδροειεδές ψέμα: ότι του έκανε μαθήματα ορθοφωνίας. ΠΟΤΕ δεν συνέβη. Κάποιοι προσπαθούν να εκφυλίσουν το ελληνικό #metoo σε ελληνικό QAnon».

Αν και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε πώς η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, χαίρει της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, παραδέχτηκε ήταν «ατυχής» ο επικοινωνιακός χειρισμός της κυρίας Μενδώνη όσον αφορά την έκφρασή της πως εξαπατήθηκε και πρόκειται για «επικίνδυνο άνθρωπο».

Στο Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισαν με θεσμικό τρόπο να διαφανεί όλη η αλήθεια αλλά και οι χυδαιότητες που χρησιμοποιούνται από την αξιωματική αντιπολίτευση. Για αυτό και ο πρωθυπουργός ζήτησε τη διεξαγωγή συζήτησης σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή την Πέμπτη.

Εκεί ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί σε πρωτοβουλίες που θα πάρει η κυβέρνησή του για να αποτρέπεται κάθε μορφή κακοποίησης. Επίσης θα θέσει τον Αλέξη Τσίπρα προ των ευθυνών του για το κλίμα που καλλιεργεί. «Η χώρα χρειάζεται κώδικες δεοντολογίας, ένα πλαίσιο που θα αποτρέπει την κάθε μορφής κακοποίηση» τόνισε η κ. Πελώνη προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου.

Η ελληνική κοινωνία είναι κοινωνία αρχών και αξιών που απορρίπτει κάθε μορφή βίας και κακοποίησης απ’ όποιον κι αν προέρχεται. Ακούμε τα θύματα. Τα στηρίζουμε. Το κράτος δικαίου έχει εργαλεία να κρίνει και να τιμωρήσει. Να διευκολύνει το δρόμο της αποκάλυψης και της στήριξης των θυμάτων αντί της σιωπής και της συγκάλυψης. Για να αποδοθεί δικαιοσύνη για όσα έγιναν. Και να προληφθούν και αποτραπούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον. Να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο στο οποίο κανένας δεν θα μπορεί αστόχαστα και χωρίς συνέπειες να περνά τα όρια και τις κόκκινες γραμμές».

Σχετικά με την ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα για τις χυδαιότητες που διακινούνται με ανακοίνωση της η ΝΔ του ζήτησε να πάρει θέση για τις αναρτήσεις του κ. Βαξεβάνη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαξεβάνης έγραψε στο Twitter: «Πάντα είχα την απορία γιατί μια από τις πρώτες αποφάσεις που πήρε προσωπικά ο Μητσοτάκης μόλις ανέλαβε την εξουσία, ήταν να αναλάβει το Μέγαρο Μαξίμου, ο ίδιος δηλαδή, την ευθύνη για τα ασυνόδευτα ανήλικα. Καλά την ΕΥΠ αλλά τα ασυνόδευτα ανήλικα γιατί;». Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της, σημείωσε: «Eρωτάται ευθέως ο κ. Τσίπρας: προσυπογράφει αυτές τις αθλιότητες, του πραγματικού εκπροσώπου του, κ. Βαξεβάνη; Αναμένουμε την τοποθέτησή του. Η σιωπή σημαίνει αποδοχή της χυδαιότητας».