Μέγκαν Μαρκλ: Ο Χρήστος Ζαμπούνης εξηγεί τους λόγους της συνέντευξης στην Όπρα

Η κατηγορία εξήλθε του έρκους των οδόντων της Μέγκαν Μαρκλ, πρώην Α.Β.Υ. (Αυτής Βασιλικής Υψηλότητος), νυν δουκίσσης του Σάσσεξ. Στην ερώτηση της Όπρα Ουΐνφρεϋ, της διάσημης Αμερικανίδος δημοσιογράφου, για το τι φαντάζευαι ότι το Παλάτι του Μπάκιγχαμ σκέφτεται για τις εκάστοτε δηλώσεις της, απήντησε:

«Δεν γνωρίζω πώς θα μπορούσαν να περιμένουν ότι μετά από όλον αυτόν τον καιρό θα μπορούσαμε τόσο απλά να παραμείνουμε σιωπηλοί όσο η “Εταιρεία” παίζει έναν ενεργό ρόλο στο να διαδίδει ψέματα για εμάς» (σ.σ.: ο όρος «Εταιρεία», «The Firm», χρησιμοποιείται υποτιμητικώς για να προσδιορίσει την βασιλική οικογένεια της Αγγλίας).

Από τον Μάϊο του 2018, ημερομηνία κατά την οποίαν ο δευτερότοκος υιός του πρίγκηπος Καρόλου και της αδικοχαμένης λαίδης «Ντι» ήλθε εις γάμου κοινωνία με την πρωταγωνίστρια της τηλεοπτικής σειράς «Suits», πολύ νερό κύλησε κάτω από τον Τάμεση.

Τον αρχικό ενθουσιασμό για τον νέο «αέρα» που θα έπνεε στην βρεττανική μοναρχία με την είσοδο ενός νέου μέλους που δεν ανταπεκρίνετο στα έως τότε στερεότυπα, ακολούθησαν οι πρώτες φήμες για κακομεταχείριση του προσωπικού από την Μέγκαν. Ορισμένοι δικαιολόγησαν την απάδουσα συμπεριφορά, λόγω της εγκυμοσύνης.

Τα έως τότε υποστηρικτικά βρεττανικά tabloids ανεκάλυψαν ότι η νέα κάτοικος του Kensington Palace ευθύνετο για την διάρρηξη των αγαστών, έως τότε, σχέσεων μεταξύ των αδελφών Ουΐλλιαμ και Χάρρυ, μία διένεξις που οδήγησε στην μετακόμιση του δούκα του Σάσσεξ στην εξοχή και στην διακοπή της συνεργασίας με το κοινό ίδρυμα που είχε με τον δούκα του Καίμπριτζ.

Η επόμενη κίνησις ήταν η μονομερής ανακοίνωσις της προθέσεώς τους να εγκαταλείψουν την Αγγλία και να εγκατασταθούν στην αμερικανική ήπειρο. Το «Megxit», όπως επωνομάσθη εμπνεόμενο από το Brexit, στοχοποίησε την Αμερικανίδα πρώην ηθοποιό ως την πέτρα του σκανδάλου για την διαρραγή της ενότητος της αγγλικής βασιλικής οικογενείας.

Περίπου ένα χρόνο αργότερα, και με την ανακοίνωση μίας νέας εγκυμοσύνης, το αυτοεξόριστο ζεύγος προχώρησε σε μία επιθετική κίνηση. Την παραχώρηση τηλεοπτικής συνεντεύξεως στο αμερικανικό δίκτυο C.B.S., και πιο συγκεκριμένα σε μία φίλη της Μέγκαν, την Όπρα Ουΐνφρεϋ.