Σε αναμονή των αποτελεσμάτων των μοριακών τεστ για κορωνοϊό βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ στο κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6».

Ουσιαστικά πρόκειται για το τρίτο τεστ στα 12 μέλη του πληρώματος που αρχικά είχαν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό από μοριακό έλεγχο στον οποίο είχαν υποβληθεί στην Κρήτη. Ο έλεγχος είχε γίνει σε εργαστήριο με το οποίο ήταν συμβεβλημένη η ναυτιλιακή εταιρεία που ανήκει το πλοίο.

Αρνητικά είναι και τα δεύτερα 12 τεστ κορωνοϊού που διενεργήθηκαν στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 το οποίο από τις 05:00 κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά — πιο συγκεκριμένα στον δεύτερο διεθνή επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας Θεμιστοκλής του ΟΛΠ, στην πύλη Ε-12 (πρώην Κανέλλου) — στο οποίο εντοπίστηκαν δώδεκα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό μεταξύ των μελών του πληρώματος, κατόπιν δειγματοληπτικού ελέγχου.

Με βάση τις οδηγίες που έχουν δοθεί, από το κρουαζιερόπλοιο δεν πρόκειται να αποβιβαστεί κανένας επιβάτης, ούτε μέλος του πληρώματος, ενώ στις 07:30 μετέβη στο σημείο και επιβιβάστηκε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Όπως είπε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Νίκος Κοκκάλας to πλοίο έχει μεταφέρει συνολικά 1.588 επιβαίνοντες εκ των οποίων 922 είναι επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος, και αναμένεται το πρωϊ γύρω στις 7.30 κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που θα διενενεργήσει υγειονομικούς ελέγχους.