Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου ότι το προηγούμενο εικοσιτετράωρο κατέγραψαν 88 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό να φθάνει τους 26.043.

Οι μολύνσεις μειώθηκαν κάτω από τις εκατό, ενώ την προηγουμένη γινόταν λόγος για 119 περιπτώσεις, παρέμειναν πάντως σε διψήφιο επίπεδο καθώς εντοπίστηκαν μικρές εστίες στη Σεούλ και την επαρχία Κιόνγκι, που την περιβάλλει, καθώς και άνθρωποι που διαπιστώθηκε πως έχουν προσβληθεί αφού έφθασαν στη χώρα από το εξωτερικό.

Τα 24 από τα κρούσματα είναι κάτοικοι της Σεούλ και 27 της Κιόνγκι.

Το προηγούμενο 24ωρο διαπιστώθηκαν άλλοι τρεις θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη Νότια Κορέα να φθάνει τους 460 νεκρούς. Ο δείκτης θνητότητας της νόσου που προκαλεί ο κορονοϊός ανέρχεται στο 1,77%.

Στον αντίποδα, ακόμη 76 ασθενείς έλαβαν εξιτήρια αφού κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν πλήρως, με το σύνολό τους να φθάνει τους 23.981 ή το 92,08% των περιπτώσεων μόλυνσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ