Μέλος της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO εξελέγη η Ελλάδα

«Για τη χώρα μας αποτελεί μια μεγάλη διάκριση στο παγκόσμιο τοπίο της πολιτιστικής κληρονομιάς», δήλωσε η Λίνα Μενδώνη.

Μέλος της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO εξελέγη, από τον πρώτο γύρο, η Ελλάδα.

Η Λίνα Μενδώνη δήλωσε σχετικά για το γεγονός: «Η Ελλάδα εξελέγη -από τον πρώτο γύρο- μέλος της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Για τη χώρα μας αποτελεί μια μεγάλη διάκριση στο παγκόσμιο τοπίο της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η επιτυχία αυτή είναι το αποτέλεσμα εργώδους και συστηματικής προσπάθειας των αντιπροσωπειών των υπουργείων Εξωτερικών και Πολιτισμού και Αθλητισμού».

«Στόχος μας είναι η αποτελεσματική προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς -που έχει πλέον να αντιμετωπίσει και τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης- καθώς και η διατήρηση και ενδυνάμωση της οικουμενικής αξίας των μνημείων σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές του κόσμου.

Συγχαίρω και ευχαριστώ τα στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών, της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπίας στην UNESCO, καθώς και τα στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για την μεγάλη αυτή επιτυχία», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας έγραψε τα εξής στο Twitter: «H Ελλάδα μόλις εξελέγη στην Επιτροπή Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς UNESCO, με 119 ψήφους. Είμαστε ευγνώμονες στις χώρες που υποστήριξαν την υποψηφιότητά μας. Η χώρα μας είναι έτοιμη να εργαστεί για την προώθηση της προστασίας της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς».