Έντονη αντιπαράθεση καταγράφηκε νωρίτερα στη Βουλή, μεταξύ της Σίας Αναγνωστοπούλου και της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη η οποία απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, για την τοποθέτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη.

Η υπουργός πολιτισμούς δήλωσε πως δική της επιλογή ήταν ο διορισμός του Δημήτρη Λιγνάδη στη διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου λέγοντας ότι έγινε με αξιοκρατικά καλλιτεχνικά κριτήρια και πρόσθεσε ότι δεν υπήρξε καμία αντίρρηση από κανέναν ότι έγινε ο ορισμός.

Παράλληλα, αντέκρουσε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρήθηκε συγκάλυψη της υπόθεσης τονίζοντας ότι πέντε ώρες μετά τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών του Νίκου Σ. ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε φύγει από τη θέση του.

Η κ. Μενδώνη ανέλαβε, παράλληλα, την ευθύνη του επικοινωνιακού, όπως είπε, λάθους που έκανε στον χειρισμό της υπόθεσης.

«Εγώ το λάθος μου το αναγνώρισα» επικαλείστε την συνέντευξη τύπου που είχα μια ατυχή στιγμή. Όμως αποφασίστε ή προσπάθησα τον συγκαλύψω ή προσπάθησαν να το καταδικάσω τον κ. Λιγνάδη, και συνέχισε, «άκουσα βουλευτή να λέει ότι γνωρίζαμε εδώ και χρονιά τι συνέβαινε. Γιατί αυτοί που δεν μίλαγαν αλλά γνώριζαν , εγκαλούν έμενα που δεν γνώριζα;».

Απαντώντας σχετικά με την αποπομπή του κ. Λιγνάδη, η κ. Μενδώνη είπε, «Όταν γνώρισα έπραξα αυτό που έπρεπε. Στις 18:20 δημοσιεύεται η σοκαριστική μαρτυρία του Νίκου Σ. Και 5 ώρες μετά είχε φύγει από την θέση του. Για τους επικοινωνιακούς χειρισμούς έχω αναλάβει τις ευθύνες μου. Αυτό λέγεται συγκάλυψη; Η κυβέρνηση αυτή δεν συγκαλύπτει. Το έδειξαν οι χειρισμοί με την κυρία Μπεκατώρου. Το δείχνουν οι θεσμικές πρωτοβουλίες πρωθυπουργού για το θέμα», πρόσθεσε η υπουργός Πολιτισμού.