Μένιος Φουρθιώτης: Η πρώτη νύχτα στο κρατητήριο - Τι ζήτησε

Στο κρατητήριο της ΓΑΔΑ πέρασε την πρώτη του νύχτα ο Μένιος Φουρθιώτης, ο οποίος αντιμετωπίζει βαρύτατο κατηγορητήριο για δύο κακουργήματα, τρία πλημμελήματα και πολλά ακόμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ψυχολογική του κατάσταση είναι κακή. Ο ίδιος αρνήθηκε να φάει από τη λέσχη της ΓΑΔΑ, επειδή ακολουθεί ειδική διατροφή, όπως είπε. Κρατείται στη γυναικεία πτέρυγα.

Ο Μένιος Φουρθιώτης ζήτησε να κάνει ένα τηλεφώνημα στον δικηγόρο του και στη συνέχεια πήγε για ύπνο, ενώ δεν έχει πιει ούτε καφέ, παρά μόνο νερό.

Το μυστηριώδες τηλεφώνημα που αποκάλυψε πολλά

Ένα τηλεφώνημα που έγινε στην Αστυνομία στις 21 Απριλίου το βράδυ έδωσε μια πολύ σημαντική πληροφορία στις Αρχές, όσον αφορά τις επιθέσεις που έγιναν στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη.

Ο άγνωστος άνδρας που τηλεφώνησε, ανέφερε πως «το χτύπημα το έκανε ο Γ.Π. με τον κολλητό του. Τους ξέρετε από παλιά. Ο Φουρθιώτης τον πλήρωσε για να το κάνει. Ψάξτε τα τηλέφωνα που θα σου πω και θα τους βρείτε». Ανέφερε τρεις αριθμούς κινητών και έκλεισε το τηλέφωνο.

Η πληροφορία, σε συνδυασμό με στοιχεία που είχαν συλλέξει οι Αρχές από την επίθεση με καλάσνικοφ που δέχθηκαν άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη Νέα Ερυθραία και τα περιστατικά επιθέσεων στο σπίτι του Φουρθιώτη, τις οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα.

Τι αναφέρει η δικογραφία – Ηθικός αυτουργός ο Φουρθιώτης

Από τα στοιχεία της δικογραφίας που πλέον είναι στα χέρια του Ανακριτή φαίνεται να προκύπτει επικοινωνία του Φουρθιώτη με τους δύο συγκατηγορουμένους του, πέντε ώρες πριν το περιστατικό με τους πυροβολισμούς κατά Αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία στις 16 Απριλίου, αλλά και μετά το συμβάν. Μάλιστα περίπου μία ώρα μετά το συμβάν , γύρω στην 01.55 το πρωί ο παρουσιαστής φέρεται να έστειλε γραπτό μήνυμα στο κινητό ενός εκ των δύο, στο οποίο ανέφερε «εάν υπάρχει πρόβλημα πες μου να ξέρω να βοηθήσω». Φέρεται επίσης να επικοινώνησε και άλλες φορές μαζί του.

Στο διαβιβαστικό αναφέρεται επίσης χαρακτηριστικά ότι προκύπτει πως ο Φουρθιώτης “από τη μία είχε κρυφές επικοινωνίες με τους δράστες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του ”κατά παραγγελία χτυπήματα” δηλαδή πυροβολισμοί οικίας, έκρηξη και από την άλλη παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φύλαξη και συνοδεία. Για να πετύχει το σκοπό του πίεζε συνεχώς με εξώδικα, μηνύσεις, δημοσιεύματα κ.λπ. φυσικά θεσμικά πρόσωπα, υπηρεσίες και αρχές και απαιτούσε άμεσα εντός και συγκεκριμένων ωρών να ικανοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις του».

Στο διαβιβαστικό σύμφωνα με πληροφορίες γίνεται αναφορά στο ποινικό παρελθόν του κατηγορούμενου παρουσιαστή , ηθικός αυτουργός πλέον σε μία σειρά από πράξεις των συγκατηγορουμένων του, με περισσότερες από 30 υποθέσεις από το 2005 και μετά που έχουν σχηματιστεί είτε έπειτα από ενέργειες του παρουσιαστή (μηνύσεις σε βάρος προσώπων κ.λπ)  είτε που έχουν κινηθεί σε βάρος του από άλλα πρόσωπα, είτε με διαδικασίες που κίνησαν σε βάρος του οι αρχές.

Οι δύο συγκατηγορούμενοι του παρουσιαστή για τις σχεδιασμένες επιθέσεις στο σπίτι του, φαίνεται ότι αμφισβητούν τα στοιχεία που έχουν σε βάρος τους οι αστυνομικοί. Σύμφωνα με δήλωση του συνηγόρου τους Κωνσταντίνου Γώγου: «Είναι αστείο να είναι δύο βιοπαλαιστές κατηγορούμενοι. Τα  στίγματα των κινητών τους θα δείξουν πως οι εντολείς μου δεν είχαν καμία εμπλοκή με την υπόθεση. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Ήταν εργαζόμενοι στην επιχείρηση και δεν έχουν παραπάνω σχέση».