Μένιος Φουρθιώτης: Κινείται νομικά κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ

Προς τον Μιχάλη Γιαννάκο απέστειλε εξώδικο ο Μένιος Φουρθιώτης. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ είχε κάνει δηλώσεις σχετικά με τη νοσηλεία του παρουσιαστή και τις εξετάσεις που έκανε στο Δρομοκαΐτειο.

Συγκεκριμένα, είπε: «Είμαστε ευχαριστημένοι με αυτή την εξέλιξη έχουμε τραυματική εμπειρία από προηγούμενους επώνυμους όπως η κ. Βίκυ Σταμάτη. Νοσηλεύτηκαν επί μακρόν, αναστάτωσαν τη λειτουργία του νοσοκομείου, με τα προνόμια που ζητούσαν να έχουν. Μας έβλεπε ως υπηρετικό προσωπικό.

Ο κ. Φουρθιώτης από την πρώτη στιγμή έδειξε τον ιδιαίτερο χαρακτήρα. Ζήτησε νερό, του πήγαμε από τον ψύκτη, ήθελε εμφιαλωμένο νερό, ζήταγε τα παραπεμπτικά του σε φάκελο, έλεγε ότι έχασε κιλά στη φυλακή και ότι θα πρέπει να έρθει στο Δρομοκαΐτειο να ξεκουραστεί. Το Δρομοκαΐτειο δεν είναι παραθεριστικός χώρος για το κάθε ψώνιο. Συνήθως είναι προθάλαμος για αποφυλάκιση».

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο: «Κάποιοι από τους επώνυμους, εκμεταλλευόμενοι τη ψυχική τους κατάσταση, ζητάνε εισαγωγή σε ψυχιατρικά νοσοκομεία, συχνά ανατρέποντας όλα τα θεραπευτικά πρωτόκολλα και σε βάρος των υπόλοιπων ασθενών με τα προνόμια που ζητούν είτε οι ίδιοι, είτε μέσω των δικηγόρων τους. Έχουμε πολύ τραυματική εμπειρία με την κα Βίκυ Σταμάτη, για την υπόθεση της οποίας όσο νοσηλευόταν στο Δρομοκαΐτειο, γιατροί και εργαζόμενοι έχουμε οδηγηθεί στα δικαστήρια. Η κα Σταμάτη επί ένα χρόνο είχε κάνει άνω-κάτω το νοσοκομείο, με τους δικηγόρους της να ζητούν συνεχώς εξτρά προνόμια και κάποια στιγμή δραπέτευσε κιόλας. Ευτυχώς δηλαδή που δεν εισήχθη ο κος Φουρθιώτης».

Ο παρουσιαστής μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του απέστειλε εξώδικο στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ.

Tον κατηγορεί, μεταξύ άλλων, με το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης και εξύβρισης, για παράβαση καθήκοντος και έχει παραβεί το νόμο περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.