Μένιος Φουρθιώτης: Του απαγγέλθηκαν βαριές κατηγορίες από τον εισαγγελέα

Σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη και των τριών ακόμη συλληφθέντων απαγγέλθηκε σωρεία κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων. Για την ακρίβεια, σε βάρος του παρουσιαστή ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

-Σύσταση συμμορίας (πλημμέλημα)

-Ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση στη διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία (κακούργημα)

-Ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία (κακούργημα)

-Ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία (πλημμέλημα)

-Ηθική αυτουργία στην Προμήθεια κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα)

-Ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά

-Απόπειρα εκβίασης

-Ψευδής καταγγελία

-Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, ασκήθηκε δίωξη κατά περίσταση για:

-Σύσταση συμμορίας

-Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας (αφορά τους πυροβολισμούς κατά των αστυνομικών)

-Διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και οπλοφορία από κοινού

-Οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση

-Έκρηξη (κακούργημα)

-Προμήθεια κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα)

-Διακεκριμένη περίπτωση φθοράς (πλημμέλημα)

-Παράνομη οπλοκατοχή

-Παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στον ανακριτή από τον οποίο πρόκειται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία, με σκοπό να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή και να απολογηθούν. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η αστυνομία και περιλαμβάνονται στη δικογραφία που διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα από την Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας, ο Μένιος Φουρθιώτης φέρεται να σχεδίασε το περιστατικό έξω από το σπίτι του με πυροβολισμούς με καλάσνικοφ όσο και αυτό που αφορά τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού έξω από την είσοδο του γκαράζ, γεγονότα που έλαβαν χώρα μετά την απομάκρυνση της αστυνομικής φρουράς που του είχε διατεθεί.

Οι δύο συγκατηγορούμενοι του που οδηγήθηκαν μαζί του στο Εισαγγελέα φέρονται να είναι αυτοί που υλοποίησαν έναντι αμοιβής τα σχέδια του τηλεπαρουσιαστή, προκειμένου να αποδείξει ότι κινδυνεύει και να πετύχει την επιστροφή της αστυνομικής φύλαξης.

Τα δύο πρόσωπα, που δεν είναι άγνωστα στις αρχές λόγω εμπλοκής τους σε σοβαρές ποινικές υποθέσεις, φέρονται να πυροβόλησαν, στις 16 Απριλίου, εναντίον αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ, όταν επιχείρησαν να τους ελέγξουν στην Νέα Ερυθραία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας προέκυψε ότι το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε είναι το ίδιο στη Νέα Ερυθραία και στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη ακόμη ένα πρόσωπο, αδελφός ενός εκ των δύο συγκατηγορουμένων τού παρουσιαστή, ο οποίος φέρεται ότι τους βοήθησε να κρύψουν το δίκυκλο με το οποίο διέφυγαν μετά τους πυροβολισμούς εναντίον των αστυνομικών.

Η αστυνομία συνεχίζει την έρευνα που διενεργεί μετά από εισαγγελική εντολή, όσον αφορά τις καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος ισχυρίζεται πως πληροφορήθηκε ότι ο κατηγορούμενος παρουσιαστής αναζητούσε κάποιον που θα αναλάμβανε τις επιθέσεις έξω από το σπίτι του αλλά και για να εκτελέσει συμβόλαιο κατά του δημοσιογράφου.

Με πληροφορίες και από το ΑΠΕ-ΜΠΕ