Το φλερτ είναι τέχνη και μαθαίνεται! | 4763654 scaled

«Γίνε ο άντρας, που αξίζεις να είσαι» είναι το μότο της ακαδημίας Men’s Bible. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή σχολή για τα ελληνικά δεδομένα που υπόσχεται να λύσει όλα τα προβλήματα των ανδρών στο φλερτ και την επικοινωνία.

Η κρίση και τα χρόνια που περνούν κάνουν τους ανθρώπους να ξεχνούν πως είναι να φλερτάρεις. Μία ματιά, ένα λουλούδι και ένα φιλί κάποτε ήταν αρκετά για την πρώτη προσέγγιση. Σήμερα τα προβλήματα που ζούμε , οι ρυτίδες που προστέθηκαν στο πέρασμα των χρόνων καταστρέφουν την ομορφιά του γνησίου φλερτ. Η προσέγγιση γίνεται πλέον μέσω site γνωριμιών τα οποία είναι πρακτικά αλλά ψυχρά.

Το φλερτ έχει στοιχεία επιστήμης, αλλά στο κομμάτι της επικοινωνίας είναι τέχνη. Συνδυάζει λοιπόν δύο στοιχεία. Πρώτον πως θα καταλάβει το άτομο καλύτερα τον εαυτό του και την γυναίκα και δεύτερον πως θα εξασκηθεί στην μέθοδο της επικοινωνίας. Σε αυτό το σημείο έρχεται και η πρώτη ακαδημία φλερτ στην χώρα μας, το Men’s Bible, που έχει σκοπό να βοηθήσει τους άντρες στην επικοινωνία με το άλλο φύλλο.

Γιατί οι άντρες δεν φλερτάρουν

Οι άνδρες έχουν χάσει την αίσθηση του φλερτ, καθώς κλείνονται σε ένα ψηφιακό είδωλο. Ξεχνώντας πόσο γοητευτικό είναι να μιλήσεις σε μια κοπέλα από κοντά. Οι γυναίκες βλέποντας την αδυναμία των αντρών, παίρνουν από μόνες τους την πρωτοβουλία, κάνοντας τους άντρες σταδιακά να χάσουν την αυτοπεποίθηση του κυνηγού που θα έπρεπε να έχουν.

Οι άντρες δεν γεννιόνται κυνηγοί

Η κοινωνία περιμένει από τους άντρες να είναι κυνηγοί, αλλά δεν γεννιόνται έτσι, αυτό το αποκτάει κανείς με τα χρόνια και αφού έχει δίπλα του ένα αντρικό πρότυπο πατέρα ή φίλου. Τα παλιότερα χρόνια ήταν ευκολότερο να φλερτάρει κανείς, καθώς δεν υπήρχαν τα social media και τα αντρικά πρότυπα ήταν αρκετά δυνατά, ώστε ένα αγόρι να καταλάβει από νωρίς τον ρόλο του. Αν και όπως μας είπαν στην σχολή δεν υπάρχει ο άντρας κυνηγός, αλλά ο άντρας πρόθυμος, που βλέποντας τις θετικές κινήσεις της γυναίκας επιχειρεί την προσέγγιση.

Ο φόβος της απόρριψης

Οι περισσότεροι άντρες φοβούνται να πάνε να μιλήσουν σε μία γυναίκα, καθώς σκέφτονται πως θα τους απορρίψει. Ουσιαστικά ο φόβος τους διαιρείται σε τρία σημεία. Πρώτον πως ο άντρας δεν θα ξέρει τι να πει, δεύτερον αν τελικά αρέσει εμφανισιακά στην γυναίκα και τρίτον αν η γυναίκα ελκηθεί από αυτόν.

Η ακαδημία

Η ακαδημία του Men’s Bible, έρχεται να λύσει όλα τα προβλήματα που έχουν οι άντρες σχετικά με το φλερτ και την ευρύτερη επικοινωνία με τα άλλα άτομα. Μότο της σχολής είναι ”Γίνε ο άντρας που αξίζεις να είσαι”. Αυτή η φράση τα λέει όλα για την ακαδημία, διότι οι εκπαιδευτές εστιάζουν στο άτομο ως σύνολο, τον βοηθούν πρώτα από όλα στην αυτοπεποίθηση του και ύστερα σε όλα τα υπόλοιπα.

Βέβαια η ακαδημία βοηθάει και τις γυναίκες που θέλουν και χρειάζονται βοήθεια στην επικοινωνία, καθώς οι βασικοί κανόνες είναι ίδιοι και στα δύο φύλλα. Αξίζει να σημειωθεί πως η ακαδημία έχει και δικό της site, εξηγώντας ότι θέλει να μάθει ο καθένας σχετικά με το φλερτ και τα μαθήματα που έχει. Όλες οι πληροφορίες είναι εδώ στο https://mensbible.gr/.

Το Project Alpha

Η συγκεκριμένη σειρά μαθημάτων βοηθάει τους μαθητές πως να γίνουν άντρες αξίας εξού και το Alpha από το A male. Μιλάμε για ένα πρόγραμμα ανδρικής αυτοβελτίωσης, το οποίο διαρκεί τρεις μήνες και οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν να αγαπούν τον εαυτό τους και να έχουν καλύτερη επικοινωνία με τον περίγυρο τους. Το Project Alpha είναι το πιο διαδεδομένο ανάμεσα στους μαθητές της ακαδημίας του Men’s Bible.

Πρακτική στην εφαρμογή του φλερτ

Το πιο σημαντικό που δίνει η ακαδημία στους μαθητές της, είναι πως όλα αυτά που μαθαίνουν τα εφαρμόζουν αμέσως έξω. Αξίζει να σημειωθεί πως εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι βγαίνουν έξω φλερτάρουν και βλέπουν πως όλα αυτά που διδάσκονται έχουν άμεσα αποτελέσματα στο αντίθετο φύλλο. Με τη βοήθεια των Dating Coach της ακαδημίας, οι άντρες θα μπορούν να προσεγγίσουν και να φλερτάρουν με καλά αποτελέσματα παραπάνω από 40 άγνωστες γυναίκες.

Η ακαδημία βοηθάει όλες τις ηλικίες αντρών

Οι μαθητές που επιλέγουν την ακαδημία του Men’s Bible είναι κυρίως άτομα νεαρής ηλικία από 25 έως και 35 ετών. Όμως λόγω της σοβαρότητας και την εχεμύθειας που παράσχει η σχολή, άτομα ηλικίας 40 ετών και πάνω την επιλέγουν για να τους βοηθήσουν να ξανά φτιάξουν την ζωή τους.

Γιώργος(Ψυχοθεραπευτής, ΜΒΑ, Ιδρυτής του Men’s Bible): «Όλοι οι εκπαιδευτές έχουν εξειδίκευση στον τομέα τους»

«Η ιδέα για την σχολή προέκυψε από δικές μας προσωπικές αναζητήσεις και δικές μου αλλά και των εκπαιδευτών μας. Προσωπικά εγώ όταν ήθελα να βελτιωθώ και στην προσωπική μου επικοινωνία αλλά και ως άντρας στράφηκα στην ψυχολογία, έπειτα γνώρισα τον Neil Strauss (συγγραφέα του “The Game” και πατέρα του φλερτ στη σύγχρονη εποχή). Έτσι σταδιακά αφού πρώτα είχα εκπαιδευτεί εγώ, άρχισαν διάφοροι φίλοι να ζητούν την βοήθεια μου και από στόμα σε στόμα τελικά άρχισε κόσμος να απευθύνεται σε εμάς. Όλοι οι εκπαιδευτές μας κάπως έτσι ξεκινήσαν. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι αυτό που κάνουμε είναι από αγάπη και σεβασμό προς την γυναίκα, ώστε να μπορέσει και αυτή με την συμπεριφορά των αντρών να είναι πιο άνετη».