Μέντα: Ποια τα 7 οφέλη που έχει για την υγεία
Διαβάστε ποια είναι
Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, η μέντα είναι ευρέως γνωστή για την αίσθηση δροσιάς που προσδίδει.
Μπορεί να προστεθεί και στην μαγειρική τόσο σε φρέσκια όσο και σε αποξηραμένη μορφή.
Η μέντα είναι ένα δημοφιλές συστατικό σε πολλά τρόφιμα και ποτά, που κυμαίνονται από τσάγια και αλκοολούχα ποτά, μέχρι σάλτσες, σαλάτες και επιδόρπια.
Αν και η κατανάλωση του φυτού προσφέρει ορισμένα οφέλη για την υγεία, η έρευνα δείχνει ότι αρκετά από τα οφέλη της μέντας για την υγεία προέρχονται από την εφαρμογή της στο δέρμα, την εισπνοή του αρώματος, ή τη λήψη της ως κάψουλα.
Αυτό το άρθρο εξετάζει επτά επιστημονικά βασισμένα οφέλη που έχει η μέντα για την υγεία.
Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά
Αν και συνήθως δεν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες, η μέντα περιέχει αρκετά θρεπτικά συστατικά.
Μάλιστα, λίγο λιγότερο από 1/3 φλιτζάνι (14 γραμμάρια) μέντας περιέχει:
- Θερμίδες: 6
- Φυτικές ίνες: 1 γραμμάριο
- Βιταμίνη Α: 12% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας (RDI)
- Σίδηρος: 9% RDI
- Μαγγάνιο: 8% RDI
- Φολικό οξύ: 4% RDI