ΜέΡΑ25: Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θεωρεί πως κάθε διαφωνία των πολιτών στις κυβερνητικές αποφάσεις συνιστά θέμα εθνικής ασφάλειας | 4845543 scaled

Την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιώργου Κουμουτσάκου, σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή Β’ Πειραιά και Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΜέΡΑ25 Φωτεινής Μπακαδήμα, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, στην οποία η βουλευτής έκανε λόγο για «πολλαπλά περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας», σχολιάζει με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

«Ο αναπληρωτής υπουργός προασπίστηκε σθεναρά το κυβερνητικό δόγμα “νόμος και τάξη”. Η υπουργική απόφαση που ορίζει το πλαίσιο χρήσης χημικών και λοιπών ηπιότερων του πυροβολισμού-όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η απάντηση-μέσων καταστολής είναι απόρρητη», σημειώνει στην ανακοίνωση του το ΜέΡΑ25 και συνεχίζει.

«Λίγες ώρες αργότερα, γίναμε όλοι μάρτυρες νέων επεισοδίων αστυνομικής αυθαιρεσίας των ΜΑΤ, ενώ ακολούθησε η επίσημη ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη με την οποία προτείνει τη δική του ερμηνεία, βγάζοντας “τρελούς” χιλιάδες πολίτες που παρακολούθησαν και κατέγραψαν τις σκηνές αστυνομικής βίας που εκτυλίχθηκαν στα Εξάρχεια.

Επομένως το υπουργείο θεωρεί προφανώς πως κάθε διαφωνία των πολιτών μιας δημοκρατικής χώρας στις όποιες κυβερνητικές προτάσεις και αποφάσεις συνιστά θέμα εθνικής ασφάλειας και οφείλει να καταστέλλεται με τρόπο που ορίζεται ρητά σε απόρρητο έγγραφο που επιτρέπει την επιλογή των μέσων καταστολής βάση της ερμηνείας της εκάστοτε κατάστασης από τους κυβερνώντες», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.