Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

MERCEDES-BENZ : Νέο ρεκόρ παγκόσμιων πωλήσεων

Για δεύτερο συνεχόμενο μήνα η Mercedes-Benz, πέτυχε δυναμική αύξηση πωλήσεων, καθώς ανήλθαν στις 177.819 μονάδες οι   πωλήσεις της, με τα compact   μοντέλα της εταιρίας να σηκώνουν τον μεγαλύτερο όγκο των ταξινομήσεων.

Συγκεκριμένα, οι νέες A-Class, B-Class, CLA, CLA Shooting Brake και GLA σημείωσαν, συνολικά, 48.900 πωλήσεις, δηλαδή 28,6 ποσοστιαίες μονάδες αύξηση συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2018, ενώ αναφορικά με το οκτάμηνο του 2019 – Ιανουάριος – Αύγουστος – η μάρκα έχει αγγίξει σε πωλήσεις τα 1,5 εκατ. μονάδες. Επίσης, κατά 8% αυξήθηκαν φέτος και για το οκτάμηνο του 2019, οι πωλήσεις των SUV, με τις   μεγαλύτερες αυξήσεις πωλήσεων να σημειώνονται στην Ευρώπη και την Ασία,   ενώ η γερμανική φίρμα   επενδύει με ταχείς ρυθμούς στην ηλεκτρική αυτοκίνηση, αλλά και τα υβριδικά μοντέλα. Μάλιστα έως τα τέλη του 2019, η γερμανική εταιρία θα έχει στη γκάμα της 10 υβριδικά μοντέλα, με στόχο το 2020, ο αριθμός των plug – in υβριδικών να αγγίζει τα είκοσι, ενώ στην πρόσφατη έκθεση της Φρανκφούρτης η Mercedes-Benz παρουσίασε τις υβριδικές εκδόσεις της A-Class αλλά και της GLE

Ενσωματώνονται στη νέα GLB, όλες τις τεχνολογικές καινοτομίες

Στο μεταξύ, όλες τις τεχνολογικές καινοτομίες που θα μπορούσε να παρέχει η Mercedes-Benz, ενσωματώνονται από το γερμανικό εργοστάσιο στη νέα   μικρή GLB, το ταλαντούχο επταθέσιο SUV της μάρκας, που  διαθέτει   έξυπνη σχεδίαση στο εσωτερικό προσφέροντας τρεις σειρές καθισμάτων – και επτά θέσεις – ενώ η γκάμα των μηχανικών συνόλων, καλύπτει κάθε απαίτηση, με κινητήρες βενζίνης και ντίζελ που ξεκινούν από τα 1.3 λίτρα. Με το νέο γερμανικό μοντέλο, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το φθινόπωρο, η Mercedes-Benz «συμπληρώνει» στην ώρα της το κενό που είχε δημιουργηθεί ανάμεσα στην εφαλτήρια GLA και την μεγαλύτερη GLC , που μάλλον εγκαινιάζει μια νέα υποκατηγορία, αυτή των μικρών επταθέσιων SUV με μικρά σε κυβικά μηχανικά σύνολα. Το νέο της SUV πατάει στην ίδια συνταγή των υπολοίπων μοντέλων της γερμανικής οικογένειας, με μήκος 4,63 μέτρα.

Φέρει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της μάρκας

Η νέα μικρή GLB, στην εξωτερική   της εμφάνιση, φέρει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της μάρκας, με δυναμική σχεδίαση, έντονες καμπύλες και τους μεγάλους τροχούς . Εσωτερικά, ο οδηγός μπορεί να ενημερώνεται μέσω του νέου συστήματος πολυμέσων, από μια μεγάλη ενιαία οθόνη που περιλαμβάνει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και το σύστημα πολυμέσων, που παραπέμπει στη νέα A-Class. Αν και χαρακτηρίζεται ως compact SUV, οι απλόχερες χωροταξικές δυνατότητες του δίνουν λύση στους υποψήφιους αγοραστές, που μέχρι σήμερα, η απόκτηση επταθέσιων SUV αποτελούσε αποκλειστικό προνόμιο της κατηγορίας των πολυτελών SUV και με τιμές άνω των 80 χιλιάδων ευρώ.

Πιο αναλυτικά, η τρίτη σειρά καθισμάτων δεν φαίνεται να έχει ρόλο κομπάρσου, αφού, η γερμανική εταιρία σημειώνει πως σε αυτήν μπορούν να βολευτούν επιβάτες με ύψος έως 1,68 μέτρα. Παράλληλα, ο χώρος των αποσκευών αγγίζει τα 560 λίτρων, όταν τα καθίσματα βρίσκονται στην πενταθέσια διάταξη, και μπορεί να επεκταθεί με την αναδίπλωση των καθισμάτων στα 1.755 λίτρα.

Προσφέρεται με δύο κινητήρες βενζίνης και ισάριθμα πετρελαίου

Όσον αφορά τα μηχανικά σύνολα, η νέα Mercedes-Benz GLB θα προσφέρεται με δύο κινητήρες βενζίνης και ισάριθμα πετρελαίου, ενώ το πιο σημαντικό νέο, είναι ότι η GLB έχει ως εφαλτήριο κινητήρα ένα νέο μοτέρ βενζίνης, 1.33 λτ. με ισχύ 163 ίππων (GLB 200). Κατόπιν στην επόμενη επιλογή, που ανεβαίνει αρκετά σε κυβικά, υπάρχει ο κινητήρας των 2.0 λίτρων, επίσης βενζίνης,  με 224 ίππους (GLB 250 4MATIC), ενώ θα πρέπει να χαρούν οι πιστοί   οπαδοί του ντίζελ εναποθέτοντας τις ελπίδες τους στα 2λιτρα μοτέρ των 150  (GLB 200 d) και  190 ίππων (GLB 220 d). Μάλιστα, η γερμανική μάρκα διαθέτει για τα μοντέλα της την πιο εξελιγμένη τετρακίνηση 4MATIC που είναι πλήρως μεταβαλλόμενη και η κατανομή της ροπής ανά άξονα αλλάζει, ανάλογα το προφίλ οδήγησης..

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα