Του Γιάννη Χαλκιαδάκη

Πρώτη έκοψε το νήμα στις πωλήσεις της premium κατηγορίας για τέταρτη χρονιά η Mercedes-Benz στον κόσμο και για 6η συνεχόμενη χρονιά στη χώρα μας.

«To 2019 ήταν ακόμη μία απαιτητική χρονιά, όμως η πορεία που καταγράψαμε, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως, ήταν εξαιρετική», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mercedes-Benz Ελλάς Ιωάννης Καλλίγερος, σημειώνοντας πως «Η χαρά και η περηφάνια όλων μας είναι μεγάλη, γιατί αποδεικνύεται ότι το αγοραστικό κοινό αναγνωρίζει και εκτιμά την θέση της μάρκας στον πυρήνα των εξελίξεων της αυτοκίνησης.

Χωρίς να απεμπολήσει ούτε μία από τις παραδοσιακές της αξίες, η MercedesBenz καταφέρνει να συνδυάζει αρμονικά την ασφάλεια με την εξαιρετική αισθητική, την άνεση με τις επιδόσεις και την αξιοπιστία με τις νέες τεχνολογίες πάντοτε με απόλυτο σεβασμό στον πελάτη. 

Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους όσοι μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους και μας φέρνουν για έξι συνεχόμενα έτη στην πρώτη θέση των πωλήσεων στη χώρα μας.

 Εργαζόμενοι και Εξουσιοδοτημένο Δίκτυο της MercedesBenz Ελλάς, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να εκπλήσσουμε και να ενθουσιάζουμε, ώστε να προσφέρουμε με την ίδια ένταση και το ίδιο πάθος μόνο το καλύτερο ή τίποτα: The best or nothing.

Eίτε πρόκειται για εντυπωσιακά νέα μοντέλα, είτε για νέα προγράμματα και υπηρεσίες». 

Συγκεκριμένα, στην Ελληνική αγορά, η Mercedes-Benz κατέκτησε για έκτη συνεχή χρονιά την 1η θέση στις πωλήσεις μεταξύ των premium κατασκευαστών σημειώνοντας αύξηση 20% έναντι του 2018, 4.524  πωλήσεις επιβατικών μοντέλων και μερίδιο αγοράς 4,0% καταλαμβάνοντας θέση στο Top 10 της Ελληνικής Αγοράς

Η smart παρέδωσε στην Ελληνική αγορά 766 οχήματα fortwo & forfour, παρουσιάζοντας αύξηση 4,0% έναντι του 2018. Τόσο στα φορτηγά όσο και στα λεωφορεία, η εταιρία  κατετάγη επίσης 1η στις πωλήσεις.

Ταξινομήθηκαν 429 ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, κάτω των 3,5 τόνων, 191 επαγγελματικά οχήματα, άνω των 3,5 τόνων και 212 λεωφορεία Mercedes-Benz & Setra.

Μάλιστα, στον παγκόσμιο χάρτη η  μάρκα  σημείωσε για 9η συνεχή χρονιά ρεκόρ αποτελεσμάτων, παρά τις προκλήσεις που αντιμετώπισε το σύνολο της αυτοκινητοβιομηχανίας, διατηρώντας παράλληλα και φέτος για  την 1η θέση στις πωλήσεις της premium κατηγορίας

Πιο αναλυτικά, περισσότερα από 2,3 εκατ. οχήματα Mercedes-Benz  πωλήθηκαν σε όλον τον κόσμο,  παρουσιάζοντας αύξηση 1,3%,  καθιστώντας το 2019 την πιο επιτυχημένη χρονιά σε πωλήσεις στην ιστορία της εταιρείας

Ειδικότερα στην Ελλάδα, για έκτη συνεχή χρονιά η μάρκα  κατέκτησε  την πρώτη θέση στην κατηγορία των premium αυτοκινήτων στη χώρα μας.

Συνολικά στην Ελλάδα ταξινομήθηκαν 6.122 οχήματα του Ομίλου της Daimler και συγκεκριμένα 5.290 επιβατικά οχήματα Mercedes-Benz & smart,  4.524 οχήματα Mercedes-Benz και 766 smart, 429 ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, κάτω των 3,5 τόνων, 191 επαγγελματικά οχήματα, άνω των 3,5 τόνων και 212 λεωφορεία Μercedes-Benz & Setra (πηγή: ΣΕΑΑ).