Του Γιάννη Χαλκιαδάκη

Νέα  και εντυπωσιακά μοντέλα, θα παρουσιάσει η Mercedes-Benz στο 90ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, που θα ανοίξει τις πύλες του την Πέμπτη 5  Μαρτίου, δεχόμενοι τους επισκέπτες έως την Κυριακή 15 Μαρτίου, με την μάρκα να τιμά  την πρώτη Ευρωπαϊκή Έκθεση της χρονιάς.  

Συγκεκριμένα, στα εκθέματα  περιλαμβάνονται η ανανεωμένη E-Class, τα τρία μοντέλα της Mercedes-AMG σε Παγκόσμια «Πρώτη», τα νέα μοντέλα από την οικογένεια των compact υβριδικών καθώς και το Marco Polo με Mercedes-Benz Advanced Control (MBAC). 

Επιπλέον, οι επισκέπτες θα θαυμάσουν το εντυπωσιακό Vision AVTR, που  θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στη Γηραιά Ήπειρο!

Πιο αναλυτικά, η ανανεωμένη E-Class, που θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Γενεύης,  θα είναι ένα από τα πιο σημαντικά εκθέματα στο μεγάλο περίπτερο της μάρκας, με την εταιρία  να έχει αρχίσει εδώ και αρκετό καιρό να δίνει στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τις δοκιμές στις ΗΠΑ, της ανανεωμένης έκδοσης της μεγάλης λιμουζίνας της. 

Ειδικότερα, οι αισθητικές αλλαγές  αναμένονται να είναι μάλλον περιορισμένες, καθώς θα κινηθούν στα τυπικά πλαίσια ενός facelift αυτού του τύπου. 

Ωστόσο, σύμφωνα με  ασφαλείς πληροφορίες,  θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στο εμπρός και το πίσω μέρος, στους προφυλακτήρες και ελαφρώς στη μάσκα,  καθώς και στα φώτα, ενώ αναμένεται ανάλογη διαφοροποίηση και στο εσωτερικό, όπου η κύρια αναβάθμιση θα αφορά το MBUX που θα είναι πλέον αυτό της τελευταίας γενιάς.

Βέβαια, ο λόγος  αυτής της ανανέωσης  επιβάλλεται από τις μεγάλες αλλαγές κάτω από το καπό, καθώς  η ανανεωμένη E-Class θα έχει τουλάχιστον επτά νέες plug-in υβριδικές εκδόσεις,  συμπεριλαμβανομένων και των τετρακίνητων και stasion wagon.  

Παράλληλα,  στη γκάμα πρόκειται να  προστεθούν και δύο νέοι κινητήρες, ένας δίλιτρος με ήπια υβριδική υποβοήθηση και 272 PS και ένας τρίλιτρος εξακύλινδρος σε σειρά με 367 PS, ενώ η  ανανεωμένη E-Class θα έχει και έκδοση AMG, με τον εργοστασιακό βελτιωτή των Mercedes να παρουσιάσει στη Γενεύη και δύο SUV, χωρίς όμως να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο μέχρι στιγμής.