Του Γιάννη Χαλκιαδάκη

Σε γενικότερη αναδιάρθρωση των Πωλήσεων & Marketing Επιβατηγών Αυτοκινήτων προέβη η Mercedes-Benz Ελλάς, καθώς από την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου δύο έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη αναβαθμίζονται, ώστε να διοικούν την ομάδα των Πωλήσεων της εταιρίας.

Πρόκειται για τον μέχρι σήμερα Fleet Sales & Used Cars MBC Senior Manager Θεόδωρο Καραγιάννη, ο οποίος αναλαμβάνει την ευθύνη για το σύνολο των καναλιών πωλήσεων καλύπτοντας τη νέα θέση Mercedes-Benz Cars Sales Senior Manager.

Επίσης, ο μέχρι αυτήν τη στιγμή διευθυντής Επικοινωνίας Παναγιώτης Ριτσώνης (φωτό), αναβαθμίζεται στη νέα θέση Mercedes-Benz Cars Marketing Senior Manager αναλαμβάνοντας την κεντρική ευθύνη των Προϊόντων, της Διαχείρισης, της Επικοινωνίας και των Δημοσίων Σχέσεων.

Τόσο ο κ. Καραγιάννης, όσο και ο κ. Ριτσώνης θα αναφέρονται απ’ ευθείας στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Mercedes-Benz Ελλάς  Ιωάννη Καλλίγερο.

Σημειώνεται πως ο κ.  Καραγιάννης είναι απόφοιτος Διεθνών Επιχειρηματικών Σχέσεων του πανεπιστημίου του Stafford και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το πανεπιστήμιο του London Metropolitan & Marketing του ALBA. Εντάχθηκε στην οικογένεια της Mercedes-Benz Ελλάς τον Σεπτέμβριο του 2014, αναλαμβάνοντας με επιτυχία το τμήμα Εταιρικών Πωλήσεων, ενώ στην πορεία συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη πωλήσεων Μεταχειρισμένων Οχημάτων: «Mercedes-Benz Certified Pre-Owned» καθώς και στην δραστηριότητα ενοικίασης της εταιρείας, StarRent.

Διαθέτει πολυετή εμπειρία στον κλάδο του αυτοκινήτου έχοντας διαχειριστεί θέσεις ευθύνης Πωλήσεων & Marketing στις εταιρείες Toyota Ελλάς και Kosmocar-Αudi.