Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

MERCEDES-BENZ VANS : Κατέρριψε όλα τα ρεκόρ

Τα ρεκόρ στις πωλήσεις , κατέρριψε  για ακόμα μια φορά , η Mercedes-Benz Vans to 2016  , αλλά και στα έσοδα και το EBIT, με τον τομέα των ελαφρών επαγγελματικών της Daimler, να παραδίδει συνολικά στους πελάτες της πάνω από 359.100 van και πολυμορφικά οχήματα, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 12% (2015: 321.000 μονάδες). Τα έσοδα επίσης αυξήθηκαν κατά περίπου 12% αγγίζοντας τα 12,8 δισ. ευρώ (2015: 11,5 δισ. ευρώ).   Θέλοντας να αξιοποιήσει την ισχυρή θέση στην οποία βρίσκεται η εταιρία , θα επενδύσει το διάστημα 2017-2018 συνολικά πάνω από δύο δις. ευρώ για τη διεύρυνση και την ανανέωση του χαρτοφυλακίου των προϊόντων της, αλλά και τη δημιουργία νέων υπηρεσιών.

Οι κύριοι τομείς επένδυσης περιλαμβάνουν το νέο pick-up της Mercedes-Benz και την επόμενη γενιά Sprinter, αλλά και πρωτοποριακές, συνολικές λύσεις για τα προϊόντα της εταιρίας . Στο πλαίσιο της στρατηγικής πρωτοβουλίας για το μέλλον, adVANce, η Mercedes-Benz Vans Mobility GmbH θα παρουσιάσει τα πρώτα προϊόντα στα μέσα του 2017, με μια σειρά νέων υπηρεσιών μίσθωσης, κοινής χρήσης, μακροχρόνιας μίσθωσης και διαχείρισης στόλου οχημάτων από μία πηγή.

Επιπλέον, έχει προγραμματιστεί η αύξηση των εργαζομένων της adVANce από περίπου 200 άτομα σήμερα σε 400 μέχρι το τέλος του χρόνου. Σημαντικό μέρος των επενδύσεων που η Mercedes-Benz Vans έχει προγραμματίσει για το 2017 θα αφορά στο διαρκή εκσυγχρονισμό και την επέκταση του παγκόσμιου δικτύου παραγωγής , ειδικά εν όψει της προετοιμασίας για την παραγωγή των νέων μοντέλων.

Φέτος, η εταιρεία πρόκειται να επενδύσει περίπου 260 εκατ. ευρώ μόνο στα εργοστάσια του Sprinter στο Düsseldorf και το Ludwigsfelde στη Γερμανία. Πριν την αλλαγή της δεκαετίας, η γερμανική εταιρία θα παρουσιάσει την επόμενη γενιά Sprinter. Πρόκειται για πολυχρηστικά μοντέλα, που θα προσφέρουν στους πελάτες εξαιρετικά αποδοτικές και αξιόπιστες λύσεις για τις μεταφορές.

Στο βασικό εργοστάσιο της παγκόσμιας παραγωγής του Sprinter στο Düsseldorf και στο δεύτερο εργοστάσιο στη Γερμανία, στο Ludwigsfelde, επικρατεί πυρετός προεργασιών εν όψει της παρουσίασης της νέας γενιάς οχημάτων στην αγορά. Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό ξεκίνησαν διάφορες εργασίες για τη μετατροπή και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, αφού η Mercedes-Benz Vans είναι ο μόνος κατασκευαστής στην κατηγορία των μεγάλων van με παραγωγή στη Γερμανία.

Από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, συνεχίζεται φέτος η κατασκευή του νέου εργοστασίου του Sprinter, στο North Charleston της Νότιας Καρολίνας των ΗΠΑ , με την εταιρία να επενδύει συνολικά περίπου μισό δις. δολάρια στο καινούριο εργοστάσιο, το οποίο θα αποτελέσει προέκταση της υπάρχουσας μονάδας παραγωγής και θα δημιουργήσει έως και 1.300 θέσεις εργασίας. Με την ολοκληρωμένη παραγωγή του Sprinter στις ΗΠΑ, η εταιρεία θα προσφέρει στους πελάτες της αναπτυσσόμενης αγοράς στη Βόρεια Αμερική την επόμενη γενιά πιο εξατομικευμένα, πιο γρήγορα και πιο οικονομικά.

Στο μεταξύ, σημαντικό μέρος των επενδύσεων της Mercedes-Benz Vans αφορά στις προετοιμασίες για την παρουσίαση της X-Class, του πρώτου παγκοσμίως premium pickup. Μέχρι τη στιγμή της παρουσίασής του στην αγορά, θα έχουν γίνει επενδύσεις εννιαψήφιου ποσού σε ευρώ, με την εταιρία να παρουσιάσει για πρώτη φορά την X-Class στην Ευρώπη στα τέλη του 2017.

Επιπλέον σημαντικές αγορές, όπως η Νότια Αφρική, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Αργεντινή και η Βραζιλία θα ακολουθήσουν το 2018. Η X-Class αναμένεται να είναι η Mercedes των pickup, με αντιπροσωπευτική σχεδίαση της μάρκας, καθώς και υψηλά επίπεδα άνεσης, δυναμικής οδήγησης και ασφάλειας. Θα κατασκευάζεται σε συνεργασία με την Renault-Nissan Alliance και η κατασκευή θα ξεκινήσει φέτος για τις ευρωπαϊκές αγορές στο εργοστάσιο της Nissan στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Θα ακολουθήσει η παραγωγή για Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Νότια Αφρική, ενώ τελευταία θα ξεκινήσει η παραγωγή για την αγορά της Λατινικής Αμερικής, στο εργοστάσιο της Renault στην Κόρδοβα της Αργεντινής.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα