Και ξαφνικά γεμίσαμε  «πευταστερίτες».  Έπεσαν από τα σύννεφα -λέει- οι επιχειρηματίες στην Μύκονο για την απόφαση της  πολιτικής προστασίας να επιβάλει τοπικό lock down  στο νησί μετά την έξαρση των κρουσμάτων.

Τρεις εβδομάδες τώρα τα όργανα της πολιτείας φωνάζουν και προειδοποιούν τους καταστηματάρχες να τηρήσουν τα μέτρα ασφάλειας και να μην γεμίζουν  τα νυχτερινά κέντρα και την εστίαση με δυο και τρεις χιλιάδες πελάτες χωρίς μάλιστα να γίνεται κανένας  έλεγχος.

Κάνεις δεν άκουγε.

 «Εδώ είναι άλλο κράτος» έλεγαν οι περισσότεροι. Κάνεις δεν υπολόγιζε  ότι η πολιτική προστασία θα έκλεινε το νησί .

«Δεν έχουν το πολιτικό θάρρος»  έλεγαν κάποιοι πιο έξυπνοι.

Το ίδιο συμβαίνει και στα  αλλά κοσμοπολιτικά νησιά , όπως η Σαντορίνη, η  Πάρος  αλλά και στην Κρήτη στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο.

Όλοι πίστευαν ότι αφού άνοιξε ο τουρισμός κάνεις δεν θα τους έκλεινε  , ότι και αν έκαναν.

Και δεν είναι  μόνο αυτά. Υπάρχουν και χειροτέρα.

 Το υπουργείο Τουρισμού ζητάει επίμονα, βδομάδες τώρα , να διατεθούν  δωμάτια η και ξενοδοχείο , για περιστατικά covid , ώστε να μπορούν να απομονωθούν άμεσα όσοι προσβληθούν από τον ιό.

Κάνεις δεν έδινε σημασία. Η απάντηση των επιχειρηματιών  ήταν  πως τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα και δεν υπάρχουν  διαθέσιμα   δωμάτια για να γίνουν covιt.

Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες  έναν  ξένο τουρίστα που είχε κολλήσει Κορωνοιό  δεν είχαν δωμάτιο για να τον βάλουν να κοιμηθεί και τον φιλοξένησαν στο κέντρο υγείας της Μυκόνου. Απαράδεκτη συμπεριφορά.

Τώρα όλοι εκφράζουν «κραυγές αγωνίας» για τις πολλές και μεγάλες  ακυρώσεις που δέχονται από το εξωτερικό.

Μα τις ακυρώσεις τις προκάλεσαν τα αυξημένα κρούσματα λόγω της αδιαφορίας ορισμένων απέναντι στα μέτρα.

Άλλωστε  ολα τα κράτη μελετούν τα κρούσματα και βγάζουν ταξιδιωτικές οδηγίες απαγόρευσης για τους πολίτες τους , όταν βλέπουν πως υπάρχει μεγάλη διασπορά.

Δηλαδή  όλοι ξεσηκώνεται στα νησιά για τα τοπικά lock down  από την πολιτική προστασία και δεν αντιδρούν όταν χώρες όπως η Βρετάνια, η Ρωσία και σε λίγο και το Ισραήλ  απαγορεύουν  τελείως στους πολίτες τους να έρχονται στην Ελλάδα  εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων . Όπως έκαναν άλλωστε  και με άλλους τουριστικούς προορισμούς.

Γιαυτό ας αφήσουμε τις κραυγές και ας προσγειωθούμε  στην πεζή  πραγματικότητα .

Διακοπές θα πάμε αλλά με την σωστή τήρηση των μέτρων.

Το εμβόλιο χρησιμεύει όχι για να μην κολλήσουμε τον Κορωνοιό αλλά για να μην εισαχθούμε  στις ΜΕΘ και πεθάνουμε. Για να περάσουμε  δηλαδή όσο γίνεται πιο  ανώδυνα  τις παρενέργειες του ιού.

Όλα τα αλλά είναι νάχαμε   να λέγαμε και για πολιτική κατανάλωση.