Η σημερινή αναμέτρηση των “αιωνίων” – εκτός των άλλων- χρειάζεται και έναν καλό ψυχίατρο! Εξηγούμαι. Εν μέσω πανδημίας το clasico της Ελλάδας θα γίνει χωρίς κόσμο. Κατά συνέπεια για τους θεατές, οι οποίοι μπορούν να έχουν μόνο μία ιδιότητα, αυτή του τηλεθεατή, υπάρχει εξ ορισμού μία “παγωμάρα”. Στο ντέρμπι που δεν μπορείς να φωνάξεις, να αποδοκιμάσεις και να αποθεώσεις από την εξέδρα, δεν αξίζει ο χαρακτηρισμός “μεγάλο παιχνίδι”. Τελεία, παράγραφος.

Οι δύο ομάδες ρίχνονται στη μάχη με όλα τα χαρακτηριστικά να τις συνοδεύουν. Την ιστορία, τις παραδόσεις, τα απίθανα σενάρια που γράφτηκαν σε τέτοια ματς. Όμως υπάρχει μία σοβαρή διαφορά, ετούτη τη φορά. Κι αυτή δεν έχει να κάνει μόνο με το ότι οι ξένοι ποδοσφαιριστές μπορεί να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο μέγεθος της αναμέτρησης. (Αυτό το λέμε πάντα). Το γεγονός ότι αυτή η μάχη διεξάγεται εν μέσω κορωνοϊού, με όλα τα προβλήματα που αυτός έχει προκαλέσει, (απουσίες, ελλειπή προετοιμασία, αλλά και φόβο) καθιστά το ματς λιγότερο σημαντικό.

Για να μην ξεχνιόμαστε πάντως, τα ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες.

Η πρώτη είναι αυτή που θέλει τον Ολυμπιακό να ανοίγει γρήγορα το σκορ και στο τέλος να τον βρίσκει το παιχνίδι νικητή με μεγάλο σκορ.

Η δεύτερη είναι όταν ο Παναθηναϊκός προηγείται και το παιχνίδι εξελίσσεται σε θρίλερ.

Στην τρίτη κατηγορία είναι τα παιχνίδια τα οποία πάνε για 0-0 και είναι τα πιο πολλά (αν και το τελευταίο 0-0 ήταν το Μάρτιο του 2009!)

Συμπέρασμα. Όταν προηγείται γρήγορα ο Ολυμπιακός κερδίζει. Όταν προηγείται γρήγορα ο Παναθηναϊκός και τα τρία αποτελέσματα έχουν ίσες πιθανότητες.

Τώρα, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Ο Ολυμπιακός είναι…έτη φωτός καλύτερη ομάδα και ακόμη με τις σημαντικές του απουσίες- κυρίως στο επιθετικό κομμάτι_ έχει ακόμη το προβάδισμα, πριν από τη σέντρα.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει τύχη μόνο εάν ο Λάζλο Μπόλονι διαχειριστεί σωστά τη ροή του αγώνα και βρει σενάρια αναχαίτησης των γηπεδούχων. Οι δύο προπονητές θα παίξουν έτσι κι αλλιώς πολύ μεγάλο ρόλο στο αποτέλεσμα.