Το υπουργικό συμβούλιο συγκαλεί την ερχόμενη Πέμπτη (27 Φεβρουαρίου) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεδομένου ότι το μεταναστευτικό αποτελεί «φλέγον» ζήτημα της επικαιρότητας.

Σε αυτό, μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστούν νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ο Πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, τους Αντιπεριφερειάρχες και τους Δημάρχους της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου.

Το πρωί της Πέμπτης στις 10.00 ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο της Microsoft, Brad Smith, και αντιπροσωπεία της εταιρείας. Δύο ώρες αργότερα, θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό το Υπουργικό Συμβούλιο.

Αυτή περιλαμβάνει:

-Παρουσίαση νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για την εταιρική διακυβέρνηση.

-Παρουσίαση νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για ζητήματα πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

-Παρουσίαση νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις».

-Παρουσίαση νομοθετικών πρωτοβουλιών Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

-Επιλογή Αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (Υπουργείο Δικαιοσύνης).

Ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση στις 17.00 με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, τους Αντιπεριφερειάρχες και τους Δημάρχους της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου.