Metro: Αναπτύσσει πρώτη, πανελλαδικό δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων | Metro 2 Aristotelis Panteliadis 04 10 20

Στρατηγική προτεραιότητα, είχε θέσει, από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της, τη  βιώσιμη ανάπτυξη, την καινοτομία και την προστασία του περιβάλλοντος, η Metro ΑΕΒΕ, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Αριστοτέλη Παντελιάδη.

Σε αυτό το πλαίσιο, και με συνέπεια στους στόχους και τις δεσμεύσεις της, η εταιρεία προχώρησε σε  στρατηγική συνεργασία με την Eneres CPM για τη δημιουργία του πανελλαδικού δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων «Charge Plus».

Το δίκτυο θα αποτελείται από 320 φορτιστές σε 160 καταστήματα My market και Metro Cash & Carry σε όλη την Ελλάδα, συμβάλλοντας με υπευθυνότητα στο Εθνικό Σχέδιο Ηλεκτροκίνησης.

 Το δίκτυο θα παρέχει τη δυνατότητα φόρτισης σε ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα και θα είναι διαρκώς αναπτυσσόμενο, προσφέροντας καινοτόμες υπηρεσίες.

Το φιλόδοξο πλάνο θα ξεκινήσει άμεσα και θα υλοποιηθεί σε 3 φάσεις, με την  1η φάση: 80 φορτιστές σε μεγάλες πόλεις & κεντρικούς οδικούς άξονες.

2η φάση: 80 φορτιστές σε αποκεντρωμένα σημεία της χώρας και 3η φάση: 160 φορτιστές με στόχο την επίτευξη πανελλαδικής κάλυψης.

Πιο αναλυτικά, η 1η και η 2η φάση θα ολοκληρωθούν εντός του 2021, ενώ η 3η φάση μέσα στο 2022.

Συγκεκριμένα, οι «έξυπνοι» fast-charging φορτιστές που θα εγκατασταθούν στα My market και τα  Metro Cash & Carry, θα μπορούν να εξυπηρετήσουν οποιονδήποτε τύπο οχήματος, είτε πρόκειται για αμιγώς ηλεκτρικό (BEV), είτε για plug-in υβριδικό (PHEV).

Πρόκειται για φορτιστές τελευταίας τεχνολογίας, ισχύος 22 KW οι οποίοι θα επιτυγχάνουν φόρτιση έως 50% για τα αμιγώς ηλεκτρικά και έως 100% για τα υβριδικά, σε μιάμιση ώρα.

Έτσι, οι πελάτες των καταστημάτων θα μπορούν να φορτίζουν το αυτοκίνητό τους, ενώ κάνουν τα ψώνια τους.

Στο δίκτυο Charge Plus, οι πελάτες της  Metro θα μπορούν πολύ εύκολα, να συνδέουν και να φορτίζουν το όχημά τους χρησιμοποιώντας την ειδική εφαρμογή στο κινητό τους ή σκανάροντας την ειδική κάρτα στον σταθμό φόρτισης.

Να εντοπίζουν τα πλησιέστερα διαθέσιμα σημεία φόρτισης του δικτύου και να κάνουν κράτηση του σημείου φόρτισης για το διάστημα που θα κάνουν τα ψώνια τους.

Πλέον, σε ένα τοπίο που αλλάζει διαρκώς και που οι νέες τεχνολογίες εντάσσονται όλο και περισσότερο στις ζωές όλων μας, η Metro  τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει σημαντικά σε καινοτόμες λύσεις και συνέργειες.

Με στόχο την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, έχοντας αποσπάσει πλήθος διακρίσεων, καθώς και την κορυφαία πιστοποίηση ISO 50001.

Είναι η εταιρεία λιανεμπορίου που πρώτη, από τις αρχές του 2019, τοποθέτησε πέντε σταθμούς φόρτισης οχημάτων σε καταστήματά της.

Σήμερα, πρωτοπορεί με τη δημιουργία ενός πανελλαδικού δικτύου σταθμών φόρτισης οχημάτων.

Σημειώνεται πως από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της, η Metro AEBE, μια 100% ελληνική εταιρεία με οικογενειακή μετοχική σύνθεση, καινοτομεί εισάγοντας πρωτοπόρες πρακτικές στην ελληνική αγορά (όπως την έννοια των Cash & Carry).

Διαθέτει δύο αλυσίδες καταστημάτων: τα καταστήματα χονδρικής Metro Cash & Carry, με 50 σημεία σε όλη την χώρα και τα καταστήματα λιανικής My market, με 225 σημεία λιανικής πώλησης.

Τον Ιανουάριο του 2020, η εταιρεία άνοιξε το πρώτο της κατάστημα (Best Value για Επαγγελματίες ) στην Κύπρο. Η εταιρεία απασχολεί περίπου 11.000 εργαζόμενους, γεγονός που την καθιστά έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες πανελλαδικά.

Υπενθυμίζεται ότι η Eneres CPM είναι μελετητική και κατασκευαστική εταιρεία με έργα διεθνώς σε πάνω από 20 χώρες, στους τομείς της εξοικονόμησης ενέργειας και των ΑΠΕ ενώ παράλληλα αποτελεί τον πλέον καινοτόμο φορέα ανάπτυξης και διαχείρισης υποδομών φόρτισης στην Ελλάδα.

Στην υλοποίηση του δικτύου ChargePlus ενσωματώνεται η τεχνογνωσία και η εμπειρία των Θωμά Φιλίππου και Δημήτρη Ζάρρα της Eneres  CPM.