Για πρώτη φορά τέθηκαν σε κίνηση οι συρμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης με την παρουσία του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Κωνσταντίνου Αχ. Καραμανλή, ο οποίος επισκέφτηκε το αμαξοστάσιο της Πυλαίας.

Πηγή video: GRtimes

Σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes, o υπουργός συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Νίκο Ταχιάο και εκπροσώπους της εταιρείας ενημερώνεται για την πορεία των εργασιών και την πρόοδο του έργου και είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις δοκιμές του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού που περιλαμβάνουν την κίνηση συρμών εντός του αμαξοστασίου.

Πηγή video: GRtimes

Όπως αναφέρθηκε στον υπουργό η πρόοδος των εργασιών παραμένει εντός χρονοδιαγραμμάτων και αν όλα εξελιχθούν με βάση το πρόγραμμα, δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος του χρόνου να διεξαχθούν δοκιμές και μέσα στις σήραγγες. Προς το παρόν το χρονοδιάγραμμα για την κανονική έναρξη λειτουργίας του μετρό παραμένει ο Απρίλιος του 2023, χωρίς μέχρι στιγμής να είναι κάποιος σε θέση να εκτιμήσει τι θα γίνει με τον σταθμό Βενιζέλου και την προσφυγή στο συμβούλιο της επικρατείας.

Πηγή video: GRtimes
Πηγή εικόνας: GRtimes
Πηγή εικόνας: GRtimes
Πηγή εικόνας: GRtimes
Πηγή εικόνας: GRtimes