Απειλές Τσαβούσογλου: «Θα εμποδίσουμε δραστηριότητες εντός της “υφαλοκρηπίδας”μας» (pic) | cavusoglu12

Νέες απειλές εξαπέλυσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου διαμηνύοντας ότι η Τουρκία θα εμποδίσει δραστηριότητες εντός της «υφαλοκρηπίδας» της.

«Ουδείς μπορεί να προβαίνει σε δραστηριότητες εντός της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας χωρίς προηγούμενη άδειά μας. Σε περίπτωση που αυτό γίνει, θα το εμποδίσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο ΥΠ ΕΞ της Τουρκίας, σε χάρτες της οποίας εμφανίζεται μέρος της κυπριακής ΑΟΖ, και μάλιστα αδειοδοτημένα τεμάχια σε διεθνείς εταιρείες, να εμπίπτει εντός της «υφαλοκρηπίδας» της Άγκυρας.

Ο Τσαβούσογλου χαρακτήρισε λάθος από μέρους της Ελλάδας την καταγγελία της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή σε διεθνή δικαστήρια. Και υποστήριξε και πάλι ότι η Τουρκία μπορεί να διεξάγει σεισμικές και γεωτρητικές έρευνες στη βάση του Διεθνούς Δικαίου στις θαλάσσιες ζώνες που καθορίστηκαν με το μνημόνιο αυτό.

Απειλές Τσαβούσογλου: «Θα εμποδίσουμε δραστηριότητες εντός της “υφαλοκρηπίδας”μας» (pic) | cavusoglu

Επιπλέον λίγες ώρες μετά σε καινούργιες δηλώσεις τόνισε πως η Τουρκία θα ανταποδώσει σε περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλλουν κυρώσεις κατά της χώρας του. Ο Τσαβούσογλου προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο A Haber ερωτηθείς για το θέμα των S-400 από τη Μόσχα.

Αναλυτικά δήλωσε πως: «Οι Αμερικανοί νομοθέτες πρέπει να καταλάβουν πως δεν θα καταφέρουν τίποτε με την επιβολή κυρώσεων. Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες μας πλησιάσουν θετικά, θα αντιδράσουμε επίσης θετικά. Ομως, αν πάρουν αρνητικά (μέτρα) εναντίον μας, τότε θα απαντήσουμε σ’ αυτά» 

Πρόσθεσε ακόμη ότι η Αγκυρα, στον απόηχο και του αποκλεισμού της από το πρόγραμμα των αμερικανικών F-35 είναι ανοιχτή σε εναλλακτικές όπως αυτή της Ρωσίας.