Έπειτα από το sold-out της παράστασης «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου, η Μόνικα Μπελούτσι θα γιορτάσει στις 30 Σεπτεμβρίου τα γενέθλιά της στη σκηνή του Ηρωδείου, με μία ακόμα ημέρα παραστάσεων. 

Λόγω της τεράστιας ζήτησης, το ΚΑΣ ενέκρινε την προσθήκη μιας ακόμη βραδιάς και επομένως οι τελικές ημερομηνίες διεξαγωγής της παράστασης είναι στις 28, 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Την απόλυτη Ιταλίδα σταρ θα πλαισιώσουν μουσικά οι ήχοι της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, υπό την διεύθυνση του κορυφαίου Έλληνα μαέστρου, Γιώργου Πέτρου.

Θα ερμηνευτούν αποσπάσματα από έργα που έχουν συνδεθεί με τη ζωή της Μαρίας Κάλλας – «Τραβιάτα», «Μήδεια», «Καβαλερία Ρουστικάνα», «Τόσκα», «Βέρθερος»,  «Υπνοβάτις».

Η ανάγνωση των αδημοσίευτων κείμενων και επιστολών της Ελληνίδας ντίβας της όπερας από την Μπελούτσι έκανε πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2019 στο θέατρο Marigny στο Παρίσι.

Σημειώνεται ότι η ανάγνωση βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τομ Βολφ -σκηνοθέτη και της παράστασης, αλλά και της πρόσφατης ταινίας «Maria by Callas».

Η Μόνικα Μπελούτσι επέλεξε συμβολικά τη γενέτειρά της Ιταλία (Festival dei Due Mondi, Spoleto, 27 Αυγούστου 2020) και τον τόπο καταγωγής της μεγάλης σοπράνο, Ελλάδα (Ηρώδειο 28 – 29 – 30 Σεπτεμβρίου 2020), για την έναρξη της διεθνούς περιοδείας της παράστασης.

Info

«Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις»

Ωδείο Ηρώδου Αττικού 

28 – 29 – 30 Σεπτεμβρίου, ώρα 21.00

Εισιτήρια

Διακεκριμένη Ζώνη 1 – 100  €

Διακκριμένη Ζώνη 2  – 80  €

Ζώνη Α – 70  €

Ζώνη Β – 55  €

Ζώνη Γ – 45  €

Ζώνη Δ – 35 €

Ζώνη Ε – 25 €

Ζώνη ΣΤ  – 20 €

ΠΟ – 12 €

ΑΜΕΑ – 10 €

Προπώλησηhttps://www.ticketservices.gr/event/monica-bellucci-maria-callas και στα καταστήματα Public.

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά

Η παράσταση παρουσιάζεται στην ιταλική γλώσσα με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Με την ευγενική υποστήριξη της Γαλλικής Πρεσβείας της Ελλάδος και του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων της Μουσικής.

Το βιβλίο του Τομ Βολφ κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη σε μετάφραση Ανδρέα Παππά.