Μία λοξή ματιά στον βασιλικό γάμο | ZABOUNIS 768x776 1 1

Από τους επτά νονούς του, μόνον τρεις ταξίδεψαν έως την Αθήνα για να παραστούν στους γάμους του. Οι υπόλοιποι τέσσερις, για λόγους που, όπως θα γίνει αντιληπτό στην συνέχεια, ήταν ανεξάρτητοι της θελήσεώς τους, απουσίαζαν.

Ας εκκινήσω με τους αποδημήσαντες. Ποιος έχει λησμονήσει, παρ’ ότι έχουν παρέλθει 25 έτη από το αυτοκινητικό δυστύχημα που της κόστισε την ζωή, την πριγκίπισσα Νταϊάνα, μία από τις επτά αναδόχους του πρίγκηπος Φιλίππου της Ελλάδος; Επίσης, πόσοι από εμάς γνωρίζουμε ότι το πέμπτο χρονολογικώς τέκνο των βασιλέων Κωνσταντίνου και Άννας-Μαρίας της Ελλάδος πήρε το όνομά του από τον συνονόματό του, δούκα του Εδιμβούργου, ο οποίος μας άφησε χρόνους, λίγους μήνες πριν συμπληρώσει το εκατοστό έτος της ηλικίας του; Η τρίτη απουσία συνδέεται με την δεύτερη, υπό την έννοια της στενής σχέσεως της τότε λαίδης Ramsey, νυν λαίδης Brabourne, με τον σύζυγο της βασιλίσσης Ελισάβετ της Αγγλίας. Μπερδευτήκατε; Η Penelope Knatchbull, countess Mountbatten of Burma, όπως είναι ο πλήρης τίτλος της, ήταν η confidente, η έμπιστη, του Φιλίππου επί δεκαετίες. Όλοι όσοι παρηκολούθησαν την εκδημία του, στις 17 Απριλίου του τρέχοντος έτους, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου του Windsor, ίσως να εξεπλάγησαν από την παρουσία της σε μία τελετή με μόνον τριάντα παρισταμένους, ελέω πανδημίας. Σε αντίθεση με ορισμένους κακόβουλους που μετά τον θάνατο του ισχυρού φίλου της υποστήριζαν ότι θα σταματήσουν οι προσκλήσεις, η Πένυ, όπως την αποκαλούν οι φίλοι της, προσεκλήθη και απεδέχθη την πρόσκληση, δύο ημέρες, όμως, πριν από τον γάμο δεν ένοιωσε καλά και ακύρωσε. Ο τέταρτος νονός που δεν απεδέχθη την πρόσκληση ήταν ο παραιτηθής βασιλεύς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, υπό το βάρος ενός σκανδάλου διαφθοράς, το οποίο ερευνάται στην χώρα του και τον κρατά «φυλακισμένο» στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στον αντίποδα, η πριγκίπισσα Βενεδίκτη της Δανίας, χήρα του πρίγκηπος Sayn-Wittgenstein-Berleburg, αδελφή της βασιλίσσης της Δανίας Margrette και της βασιλίσσης Άννας-Μαρίας της Ελλάδος, ήτοι θεία του πρίγκηπος Φιλίππου, η πρώτη του εξαδέλφη, ινφάντα Έλενα, δούκισσα του Lugo, πρωτότοκη κόρη των βασιλέων της Ισπανίας Χουάν Κάρλος και Σοφίας, καθώς και ο πρίγκηψ Κύριλλος του Preslav, υιός του βασιλέως Συμεών της Βουλγαρίας, ετίμησαν με την παρουσία τους, τους γάμους του αναδεκτού τους.

Η σειρά της Θεοδώρας

Είναι πάμπολλα τα ζευγάρια που λόγω των περιοριστικών μέτρων της υγειονομικής κρίσεως υπεχρεώθησαν να αναθεωρήσουν τα σχέδιά τους για έναν παραδοσιακό γάμο. Στη κατηγορία αυτή ανήκει και η μικρότερη κόρη των βασιλέων Κωνσταντίνου και Άννας-Μαρίας της Ελλάδος, πριγκίπισσα Θεοδώρα.

Ήταν Νοέμβριος του 2018, όταν η 32χρονη, τότε, ηθοποιός στο επάγγελμα, δημοσίευε στον προσωπικό της λογαριασμό μία κοινή φωτογραφία με τον εκλεκτό της καρδιάς της, δικηγόρο στο επάγγελμα , Μάθιου Κουμάρ, συνοδευόμενη από το ακόλουθο κείμενο: «Οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν την ευτυχία και τον ενθουσιασμό. Ανυπομονώ να παντρευτώ αυτόν τον υπέροχο άνδρα. Σ’ αγαπώ, Ματ».

Ακολούθησε ανακοίνωση του Γραφείου του βασιλέως, εις την οποία επιβεβαιώνετο η είδησις, με την διευκρίνιση ότι «περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον γάμο θα δοθούν εν ευθέτω χρόνο». Η ημερομηνία και ο τόπος της γαμήλιας τελετής προσδιορίσθηκαν για το μεθεπόμενο έτος, ήτοι τον Μάϊο του 2020, στις Σπέτσες, όμως η επέλασις του κορωνοϊού οδήγησε σε αναβολή. Λόγω της ρευστότητος της καταστάσεως προεκρίθησαν η άνοιξις ή το φθινόπωρο του 2021.

Σε νέα ανάρτησή της το Σαββατοκύριακο, που ήταν να τελεστεί ο γάμος της, η πριγκίπισσα Θεοδώρα έγραψε: «Όπως θα ήμασταν στο γαμήλιο weekend μας, ευχαριστούμε τους φίλους και τη οικογένειά μας, για την αγάπη και την υποστήριξή τους. Ανυπομονούμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί στην Ελλάδα, όταν θα υπάρχει ασφάλεια». Η φωτογραφία που συνόδευε το κείμενο έδειχνε το ζευγάρι να ποζάρει ευδιάθετο εμπρός από ένα εορταστικό τραπέζι, με ένα ποτήρι σαμπάνια στο χέρι, πυροδότησε φήμες για κρυφή τελετή.

Τελικώς, το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους, αντί για τους γάμους της Θεοδώρας παρακολουθήσαμε τους γάμους του Φιλίππου. Επί πλέον, η 36χρονη γαλαζοαίματη παρέστη στην ένωση του αδελφού της μόνη της, χωρίς τον Μάθιου Κουμάρ, πυροδοτώντας νέες φήμες περί κρίσεως στην σχέση των δύο νέων.

Η στήλη είναι σε θέση να γνωρίζει τον πραγματικό λόγο της απουσίας του Αμερικανού δικηγόρου από τους γάμους του αδελφού της μέλλουσας συζύγου του, όπως και είναι σε θέση μα μοιρασθεί με τους αναγνώστες τον νέο προγραμματισμό για τον γάμο τους, ο οποίος, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα γίνει του χρόνου το καλοκαίρι, στις Σπέτσες.

Από την έντυπη έκδοση της «Βραδυνής της Κυριακής»