Μια μοναδική ευκαιρία εργασίας αρκεί να μην παθαίνετε ναυτία! | castle 3

Εάν αγαπάτε τη θάλασσα και μπορείτε να ζήσετε χωρίς πίτσα, αυτή είναι η τέλεια θέση εργασίας για εσάς. Το ιστορικό νησί Σεντ Μάικλ στις ακτές της Κορνουάλλης ψάχνει για νέο διοικητή του κάστρου του.

Ο κατάλληλος υποψήφιος θα πρέπει να διαμένει στο κάστρο τουλάχιστον 5 νύχτες την εβδομάδα και να «πιάνουν τα χέρια του» αφού θα πρέπει να αναλάβει τις εργασίες συντήρησης του. Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να ξέρουν ότι αναζητείται ένα διακριτικό και συμπονετικό άτομο, ενώ δεν θα πρέπει να κάνουν αίτηση όσοι παθαίνουν ναυτία, γιατί τις περισσότερες φορές ανάλογα με την παλίρροια, ο μόνος τρόπος για να πάει κάποιος στο κάστρο είναι με βάρκα ή με το φέρι.

Μια μοναδική ευκαιρία εργασίας αρκεί να μην παθαίνετε ναυτία! | castle 2

Όπως εξηγεί στο BBC o Ντάνκαν Μέρντοχ που εργάζεται στο κάστρο: «Το καλύτερο πράγμα από τη ζωή εδώ είναι ότι θα έχετε θέα θάλασσα από κάθε παράθυρο. Το χειρότερο είναι ότι δεν μπορείς να παραγγείλεις πίτσα και να έρθεις την πόρτα σου». Το νησί διευθύνεται από κοινού από το National Trust και το St Aubyn Estates – και η οικογένεια Σεντ Ομπίν ζει στο κάστρο.

Το κάστρο χρονολογείται το 1135 όταν εκτιμάται ότι άρχισε η κατασκευή του. Βρίσκεται 500 μέτρα ανοιχτά της ακτής και είναι προσβάσιμο με φέρι μποτ όταν έχει παλίρροια. Η μόνη χερσαία διαδρομή μεταξύ του νησιού και της ηπειρωτικής χώρας είναι ένας υπερυψωμένος δρόμος, που φαίνεται μόνο όταν δεν έχει παλίρροια.

Μια μοναδική ευκαιρία εργασίας αρκεί να μην παθαίνετε ναυτία! | castle 1

Το νησί πήρε το όνομά του από τον Άγιο Μιχαήλ, που υποτίθεται ότι εμφανίστηκε σε μια ομάδα ψαράδων το 495 μ.Χ. Τα παλαιότερα κτίρια της περιοχής χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα, όταν ιδρύθηκε εκεί ένα μοναστήρι από Βενεδικτίνους.

Πηγή: bbc.com