Μιχαΐλοβιτς: «Είναι μια π@@@@ η λευχαιμία αλλά δεν τα παρατάω» (vid) | sinisa mihajlovic bologna conferenza

Ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς συγκίνησε τους πάντες με σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, στην οποία μίλησε για πρώτη φορά ανοικτά για το πρόβλημα λευχαιμίας που αντιμετωπίζει.

Ο Σέρβος προπονητής ήταν παρών στο ίδιο πάνελ με τον θεράποντα ιατρό του και αποκάλυψε μεταξύ άλλων, ότι οι θεραπείες του προχωρούν καλά και ότι η πρόσφατη μεταμόσχευση μυελού των οστών δούλεψε, χωρίς να υπάρχουν επιπλοκές.

 Ο Μιχαΐλοβιτς ευχαρίστησε τους γιατρούς, την Μπολόνια, τους φίλους και την οικογένεια του, που ήταν στο πλευρό του. Παράλληλα, σκοπός του ήταν να στείλει μήνυμα υποστήριξης σε όλους τους ασθενείς με την ίδια πάθηση, λέγοντάς τους να μη χάσουν ποτέ τη διάθεση για ζωή.

Μίλησε για όλες τις φάσεις της νόσου, για τα εννέα κιλά που έχασε και για την απουσία αίσθησης της γεύσης, που με τον καιρό θα επιστρέψουν στο φυσιολογικό.

«Σε αυτούς τους τέσσερις δύσκολους μήνες είχα την φροντίδα εξαιρετικών γιατρών που με βοήθησαν, αλλά και την στήριξη της οικογένειάς μου, που έγιναν δότες μυελού των οστών. Ξέρω πως έχω δυνατό χαρακτήρα, αλλά είχα και τους κατάλληλους ανθρώπους δίπλα μου.

Γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι ψυχολογικά να αντιμετωπίσεις αυτή την ασθένεια. Έκλαψα πολύ αυτό το τετράμηνο. Ποτέ δεν ένιωσα σαν ήρωας, αλλά είμαι ένας δυνατός άνθρωπος που δεν τα παρατά ποτέ. Όμως δεν αρκεί το θάρρος για να νικήσεις αυτή την ασθένεια.

Χρειάζεται και φροντίδα. Θέλω να πω σε όσους αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα υγείας πως δεν είναι ντροπή να φοβούνται, να κλαίνε ή να νιώθουν απελπισμένοι. Όμως δεν πρέπει ποτέ να χάσεις την επιθυμία να ζήσεις. Είναι μια π@@@@@ αρρώστια, χρειάζεται υπομονή, αλλά αν είσαι δυνατός και έχεις πίστη, ο ήλιος θα βγει ξανά», τόνισε ο Μιχαΐλοβιτς.

Conferenza stampa S. Mihajlovic

Gepostet von Bologna Fc 1909 am Freitag, 29. November 2019