«Μηδενική ανοχή» σε όσους προκαλούν αναστάτωση σε πτήσεις των ΗΠΑ | us airport

Διαταγή υπέγραψε χθες Τετάρτη 13 Ιανουαρίου ο διοικητής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) στις ΗΠΑ Στιβ Ντίκσον, δίνοντας κατευθύνσεις στην αναφερόμενη υπηρεσία, για την εφαρμογή πολιτικής «μηδενικής ανοχής» μετά τον εντοπισμό υποστηρικτών του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που προκάλεσαν αναστάτωση σε μερικές πρόσφατες πτήσεις.

Ο Ντίκσον δήλωσε ότι αυτό το πρόγραμμα ειδικής έμφασης της FAA θα έχει διάρκεια μέχρι την 30η Μαρτίου και προειδοποίησε ότι οι επιβάτες που προκαλούν αναστάτωση θα βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμα άνω των 35.000 δολαρίων, αλλά και πιθανή ποινή φυλάκισης.

Ο ίδιος επiσήμανε ότι η FAA δεν θα προχωρεί σε αποστολή επιστολών προειδοποίησης ούτε σε διαπραγμάτευση ποινών.

«Δεν θα αντιμετωπίζουμε πλέον ορισμένες από αυτές τις υποθέσεις απείθαρχων επιβατών με συμβουλές ή προειδοποιήσεις. Θα πηγαίνουμε κατευθείαν στην επιβολή του νόμου», δήλωσε ο Ντίκσον στη διάρκεια μιας συνέντευξης.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ενημέρωσε τις αεροπορικές εταιρίες για τη νέα αυτή πολιτική. «Έχουμε δει μία ανησυχητική αύξηση αυτών των περιστατικών… Θα αναλαμβάνουμε τη ισχυρότερη δυνατή δράση για να επιβάλλουμε τον νόμο εναντίον κάθε επιβάτη που εμπλέκεται σε τέτοια περιστατικά».

Ο Ντίκσον δήλωσε πως η FAA θα μπορεί να παραπέμπει υποθέσεις για άσκηση ποινικής δίωξης στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο μπορεί να επιδιώκει ποινές κάθειρξης άνω των 20 ετών για διατάραξη των πτήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ