Μίκης Θεοδωράκης: Οι πέντε διαθήκες και το τεστ DNA Μαργαρίτας - Νίκου Κουρή στις 25 Οκτωβρίου

Κι όμως ανακοινώθηκε το άνοιγμα της διαθήκης του Μίκη Θεοδωράκη για τη Δευτέρα 25/10 από την έδρα του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Σήμερα λοιπόν, Τρίτη 19/10 ενημερώθηκαν και επίσημα τα πρόσωπα που αναφέρονται σε αυτή ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν αντίγραφα.

Όπως είπαν άτομα από το συγγενικό περιβάλλον του εκλιπόντα μουσικοσυνθέτη, μέχρι την Παρασκευή θα έχουν πάρει τα αντίγραφα της διαθήκης και έτσι θα γίνει γνωστή η τελευταία βούληση του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

Οι πέντε διαθήκες του Μίκη Θεοδωράκη

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αποσαφηνιστεί πως η διαθήκη που άφησε ο Μίκης Θεοδωράκης πρόκειται για μια συρραφή πέντε διαθηκών καθώς από το 2015 και μετά κάποια περιστατικά τον ανάγκασαν να την αλλάξει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του T-Live ο Μίκης Θεοδωράκης πριν το 2015 ήθελε να έχει ξεκαθαρίσει τα πράγματα και έτσι είχε ξεκινήσει να γράφει τις διαθήκες του, ωστόσο κάποια γεγονότα τον οδήγησαν να αλλάξει τις τελευταίες αποφάσεις του.

Πλέον μένει να φανεί ποια διαθήκη θα κηρυχθεί ως κύρια καθώς ο ειρηνοδίκης θα ελέγξει τη γνησιότητα της υπογραφής και την ημερομηνία.

Τεστ DNA με εξώδικο ζητά ο Νίκος Κουρής από την Μαργαρίτα Θεοδωράκη

Εξώδικη πρόσκληση απέστειλε ο Νίκος Κουρής στην κόρη του Μίκη Μαργαρίτα Θεοδωράκη, με την οποία την καλεί να επισκεφτούν μαζί έναν πραγματογνώμονα-γενετιστή, προκειμένου να γίνει τεστ DNA και να διαπιστωθεί εάν τελικά είναι αδέλφια, δηλαδή, εάν ο Νίκος Κουρής είναι βιολογικό παιδί του Μίκη Θεοδωράκη, όπως ο ίδιος υποστηρίζει.

Σε απόσπασμα της εξώδικης πρόσκλησης, που μεταδόθηκε στην εκπομπή «T-Live» του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, ο Νίκος Κουρής καλεί τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «… Προκειμένου να εξακριβωθεί η βιολογική συγγένεια μεταξύ υμών και εμού, σας καλώ να προσέλθετε στα διαπιστευμένα εργαστήρια δικανικής γενετικής, προκειμένου να πραγματοποιηθεί δειγματοληψία βιολογικού υλικού (παρειακό επίχρισμα) από τον πραγματογνώμονα γενετιστή, δόκτορα Φιτσιάλο Γεώργιο, ο οποίος περιλαμβάνεται στη λίστα των πραγματογνωμόνων του Πρωτοδικείου Αθηνών. Με τον τρόπο αυτό, τη διενέργεια δηλαδή του τεστ DNA αδελφών, θα αρθεί η οποιαδήποτε αμφισβήτηση περί του αν είμαι ή όχι εκ πατρός αδελφός σας και κατά συνέπεια θα εξακριβωθεί αν είμαι βιολογικό τέκνο του Μίκη Θεοδωράκη του Γεωργίου».

Ο ίδιος ο γενετιστής, μιλώντας στην εκπομπή, είπε ότι τα αποτελέσματα ενός τέτοιου τεστ βγαίνουν σε περίπου πέντε εργάσιμες ημέρες. Το σημαντικό ραντεβού στο εργαστήριο δικανικής γενετικής στη Γλυφάδα κλείστηκε για τις 25 Οκτωβρίου.

Στο τεστ πρέπει να εξεταστούν 24 ή 41 γενετικοί δείκτες.