Μηνυτήρια αναφορά αναμένεται να κατατεθεί για τον θάνατο του 37 ημερών βρέφους που είχε νοσήσει από κορωνοϊό. Η οικογένεια αναζητά αν δόθηκε η σωστή αγωγή.

Όπως δήλωσε, μιλώντας στο Mega, ο δικηγόρος της οικογένειας Αντώνης Σαρακούδης, η μήνυση αναμένεται να κατατεθεί αύριο, Πέμπτη.

«Αύριο θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία Αθηνών. Ο λόγος είναι ότι η οικογένεια αναζητά τα αίτια του θανάτου. Το παιδί γεννήθηκε υγιέστατο, μετά από κάποιες μέρες εμφάνισε πυρετό, νοσηλεύτηκε, βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό και αυτό που αναζητά η οικογένεια είναι αν πράγματι δόθηκε από τους γιατρούς η σωστή φαρμακευτική αγωγή και αν πράγματι παρείχαν σωστή περίθαλψη» δήλωσε ο κ. Σαρακούδης.

Ουσιαστικά η οικογένεια αναζητά την αλήθεια», συμπλήρωσε.

Προς το παρόν, δεν είναι γνωστό αν κάποιο από τα μέλη της οικογένειας του βρέφους νοσούσε από κορονοϊό, ενώ άγνωστο παραμένει και το πώς τελικά κόλλησε το βρέφος.

«Δεν ξέρω πώς κόλλησε το βρέφος, δεν έχω εικόνα και επειδή είναι και ευαίσθητο θέμα δε θέλω να πω κάτι λάθος».

Η οικογένεια υποστηρίζει πως «υπήρχαν κάποιες παραλείψεις. Γι’ αυτό λοιπόν θα κάνουμε τη μηνυτήρια αναφορά έτσι ώστε η εισαγγελία να κάνει την έρευνά της και αν υπάρχουν τυχόν ευθύνες, κάποια ιατρική αμέλεια, να αποδοθεί δικαιοσύνη», κατέληξε ο συνήγορος.

Υπενθυμίζεται ότι το μωρό νοσηλευόταν διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού με σύνδρομο το οποίο συνδέεται με την COVID και κατέληξε το βράδυ της Κυριακής.

Το βρέφος, ειδικότερα, έπασχε από σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας λόγω πνευμονίας από κορωνοϊό και είχε διασωληνωθεί όταν ήταν 17 ημερών.