Ο Σάμπυ Μιωνή απέστειλε στην Προανακριτική Επιτροπή έκθεση πραγματογνωμοσύνης για το ηχητικό ντοκουμέντο με τον Νίκο Παππά σήμερα (30 Ιουνίου), όπως αναφέρουν πληροφορίες. Πρόκειται για έκθεση ειδικής πραγματογνωμοσύνης, την οποία παρήγγειλε ο ίδιος σε πιστοποιημένο από το υπουργείο Δικαιοσύνης ιδιώτη πραγματογνώμονα.

Αυτή καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν έχει υπάρξει καμία αλλοίωση ή συρραφή στο ηχητικό ντοκουμέντο, επομένως είναι γνήσιο.

Όπως αναφέρει η έκθεση, ο συνολικός καταγεγραμμένος  χρόνος της συνομιλίας ήταν 47 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα. Η έκθεση εργαστηριακής εξέτασης έγινε στις 26/6 και όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «από αυτή προκύπτει ρητώς ότι δεν εντοπίστηκαν σε κανένα σημείο της καταγραφής απότομες μεταβολές των ηχητικών συχνοτήτων. Αντιθέτως η ομαλότητα των μεταβάσεων τους δεικνύει τη μη συρραφή του περιεχομένου του ηχητικού αρχείου.

Ύστερα από τη συνδυαστική αξιολόγηση των εργαστηριακών ευρημάτων και συγκριτικών αποτελεσμάτων που εκτενώς αναφέρονται στα σχετικά κεφάλαια της παρούσης καταλήγουμε στα τελικά συμπεράσματα που διατυπώνονται ως ακολούθως: το υπό εξέταση ηχητικό αρχείο το οποίο επικυρώνεται από τον εντολέα δικηγόρο ως ακριβές αντίγραφο εκ του ενιαίου σειριακού διαύλου που κατατέθηκε στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής την 22/6/2020 με διάρκεια 47 minutes 40 sec παράχθηκε διαμέσου συσκευής καταγραφής ηχητικού σήματος και δεν φέρει κανένα ίχνος συρραφής αποτελώντας ενιαία ηχητική καταγραφή».