Μις Υφήλιος 2019 η καλλονή από τη Νότια Αφρική | ena

Η νικήτρια του φετινού διαγωνισμού ομορφιάς Μις Υφήλιος είναι η καλλονή διαγωνιζόμενη από τη Νότια Αφρική.

Η Zozibini Tunzi στέφθηκε «βασίλισσα» του διαγωνισμού την Κυριακή, έχοντας λάμψει σε όλους τους γύρους.

«Μεγάλωσα σε έναν κόσμο όπου γυναίκες που μου μοιάζουν, που έχουν αυτό το δέρμα και αυτά τα μαλλιά, δεν θεωρούνταν ποτέ όμορφες», σημείωσε η 26χρονη, απαντώντας στην τελευταία ερώτηση που τέθηκε. Και συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι είναι η ώρα να σταματήσει αυτό», τονίζοντας πως στόχος της είναι να γίνει παράδειγμα για τα παιδιά.

Αναπληρωματικές Μις Υφήλιος αναδείχθηκαν η Μις Μεξικό και η Μις Πουέρτο Ρίκο.

Μις Υφήλιος 2019 η καλλονή από τη Νότια Αφρική | dio 1

«Εάν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις την ομορφιά σου για τον σκοπό της ζωής σου, τότε είναι ένα κενό στολίδι», είπε η Μεξικανή Sofia Aragon, ενώ η υποψήφια από το Πουέρτο Ρίκο, Madison Anderson, δήλωσε πως ο τίτλος είναι κάτι περισσότερο από όνειρο για εκείνη. «Θεωρώ ότι βρήκα τον σκοπό μου. Πιστεύω ότι ο σκοπός μου είναι να δείξω στον κόσμο ότι συμβαίνουν μαγικά πράγματα όταν αρνείσαι να το βάλεις κάτω».  

Όσον αφορά την απάντηση που «σφράγισε» τη νίκη της αυτή είχε να κάνει με σημαντικότερο πράγμα που μπορούν να διδαχθούν τα νέα κορίτσια σήμερα και ήταν η εξής: «Η ηγεσία. Είναι κάτι που λείπει από τα κορίτσια και τις γυναίκες εδώ και πολύ καιρό. Όχι γιατί δεν θέλουμε αλλά επειδή οι κοινωνία μας είχε βάλει ταμπέλες. Είμαστε τα πιο δυνατά πλάσματα του κόσμου και θα έπρεπε να μας δίνεται μια ευκαιρία. Αυτό πρέπει να διδάξουμε στα νέα κορίτσια. Να διεκδικήσουν τον χώρο τους. Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το να παίρνεις χώρο στην κοινωνία και να εδραιώνεις τον εαυτό σου».


Οι περισσότεροι Έλληνες μπήκαν στο δικό τους σπίτι με τη στήριξη της Εθνικής Tράπεζας.