Ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης έκανε γνωστό πως αγνοούνται και οι οκτώ από τους 35 μετανάστες, που είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό στη Μόρια, αλλά είχαν εντοπιστεί.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο Mega, ο κ. Μηταράκης παραδέχθηκε ότι οι οκτώ πρόσφυγες με κορωνοϊό, που είχαν εντοπιστεί, τελικά χάθηκαν και αγννούνται όπως και οι υπόλοιποι 27.

«Έγινε εκκένωση της Μόριας για να μην καούν και χάθηκαν και αυτοί οι οχτώ. Άνοιξαν την δομή καραντίνας, το πρόβλημα της δημόσιας υγείας είναι πολύ σημαντικό γι αυτό απαιτείται να μπούμε γρήγορα σε νέα δομή προσωρινής φιλοξενίας», ανέφερε ο Νότης Μηταράκης.

Επίσης, ο υπουργός αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, έκανε λόγο για μια δύσκολη κατάσταση, τονίζοντας ότι πρώτο μέλημα της κυβέρνησης ήταν η ασφάλεια.

«Είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση. Τη φωτιά της πρώτης μέρας την αντιμετωπίσαμε, χθες είχαμε εναλλακτικές λύσεις για να κοιμηθούν με ασφάλεια οι αιτούντες άσυλο. Είχαμε τις δεύτερες φωτιές για τις οποίες ο κ. Χρυσοχοϊδης και η Ελληνική Αστυνομία ψάχνουν τα αίτια. Το πρώτο μας μέλημα ήταν η ασφάλεια, εκκενώθηκε δύο φορές η δομή χωρίς να υπάρχει θύμα. Σήμερα λειτούργησε κανονικά η σύττιση, όπως και χθες. Προσπαθούμε με τον κ. Θεοδωρικάκο να βρούμε λύση» συμπλήρωσε ο κ. Μηταράκης.

«Φέτος από τη Μόρια έχουν φύγει 14.000 άτομα και οι ροές είναι 4.000 σε σχέση με τις 27.000 το 2019. Το μεταναστευτικό είναι μεγάλο πρόβλημα, αλλά και η αποσυμφόρηση και οι ροές έχουν ελεγχθεί», υπογράμμισε ακόμη ο υπουργός, τονίζοντας παράλληλα πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση.